De ultieme gids: kan ik wandelstokken meenemen in een vliegtuig? (2023)

Als je een fervent wandelaar bent, weet je hoe belangrijk het is om een ​​betrouwbaar paar wandelstokken te hebben tijdens elk buitenavontuur. Als je echter met het vliegtuig reist, vraag je je misschien af ​​of je je wandelstokken mee kunt nemen.

In dit artikel onderzoeken we de verschillende manieren waarop je je wandelstokken kunt vervoeren en de best practices om ze in een vliegtuig te vervoeren.

4 manieren om uw wandelstokken naar uw bestemming te krijgen

Mail ze

Als je niet met veel uitrusting reist, is het misschien de gemakkelijkste optie om je wandelstokken naar je bestemming te sturen. Zoek eenvoudig een rederij die ze vervoert en zorg ervoor dat ze voor uw vertrek op uw bestemming aankomen. Deze optie is misschien duurder dan andere methoden, maar het garandeert dat je wandelstokken op je wachten als je aankomt.

Koop of huur nieuwe bij aankomst

Als je aarzelt om je eigen wandelstokken mee te nemen in het vliegtuig of geen zin hebt om ze te vervoeren, kun je bij aankomst altijd een nieuw paar huren of kopen. Veel winkels voor outdoorartikelen bieden huuropties, en sommige bieden zelfs de mogelijkheid om gebruikte of nieuwe stokken te kopen.

Hoewel deze optie misschien goedkoper is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de stokken aan uw behoeften voldoen en comfortabel in gebruik zijn.

Verpak ze in ingecheckte bagage

Als u liever uw eigen wandelstokken meeneemt, kunt u deze in uw ruimbagage stoppen. Zorg er echter voor dat u ze stevig verpakt om schade tijdens het transport te voorkomen.

Houd er bovendien rekening mee dat ingecheckte bagage onderhevig is aan gewichts- en maatbeperkingen, dus neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voordat u uw stokken inpakt.

Breek ze af voordat u ze inpakt Ga door (risico's)

Als u uw wandelstokken als handbagage wilt meenemen, kunt u ze afbreken en in uw tas stoppen. Houd er echter rekening mee dat de TSA-regelgeving het vervoer van scherpe voorwerpen in handbagage verbiedt, dus zorg ervoor dat u alle scherpe punten of hulpstukken van uw stokken verwijdert. Bovendien kan het afbreken van uw stokken tijdrovend zijn en kan het schade veroorzaken als het niet goed wordt gedaan.

Hoe wandelstokken in het vliegtuig te dragen

Reizen met wandelstokken

Als je besluit om je wandelstokken mee te nemen als handbagage, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Praat eerst met deTSA-functionariss op uw lokale luchthaven om te zien of er specifieke voorschriften zijn met betrekking tot wandelstokken. Hoewel wandelstokken over het algemeen zijn toegestaan, kunnen de regels per luchthaven en land verschillen.

Ten tweede, demonteer je stokken voordat je ze in je rugzak stopt. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze goed passen, maar voorkomt ook schade tijdens het transport. Als uw stokken scherpe punten hebben, zorg er dan voor dat u deze verwijdert en apart opbergt om problemen met TSA-voorschriften te voorkomen.

Waarom zijn wandelstokken nuttig?

Ontwerp

Wandelstokken zijn er in verschillende uitvoeringen, van inklapbaar tot telescopisch tot vaste lengte. Inklapbare stokken zijn vaak het populairst omdat ze gemakkelijk kunnen worden ingepakt en aangepast voor verschillende terreinen. Telescoopstokken zijn in lengte verstelbaar, terwijl stokken met een vaste lengte vaak lichter maar minder veelzijdig zijn.

Materialen

Wandelstokken zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium of koolstofvezel. Stokken van koolstofvezel zijn meestal duurder, maar zijn vaak lichter en duurzamer dan aluminium stokken.

Merken

Als het om wandelstokken gaat, zijn er verschillende merken om uit te kiezen. Populaire merken zijn oaZwarte diamant,Geneesmiddelen, EnREI, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Waarom mag je geen wandelstokken meenemen in de handbagage?

Een van de belangrijkste redenen waarom wandelstokken niet zijn toegestaan ​​in handbagage, is omdat ze als een potentieel wapen kunnen worden beschouwd. De scherpe punten en stevige constructie van wandelstokken kunnen mogelijk worden gebruikt om anderen in het vliegtuig schade toe te brengen.

De ultieme gids: kan ik wandelstokken meenemen in een vliegtuig? (1)

Dus kun je soms trekkingstokken meenemen in een vliegtuig als handbagage?

Hoewel de TSA het dragen van scherpe voorwerpen in handbagage verbiedt, zijn er enkele gevallen waarin wandelstokken zijn toegestaan.

Als u bijvoorbeeld inklapbare wandelstokken met stompe uiteinden heeft of als uw stokken kunnen worden afgesteld tot een lengte van minder dan 10 cm, mogen ze in uw handbagage worden meegenomen. Het is echter belangrijk om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij en de TSA te controleren voordat u ze in het vliegtuig brengt.

Amerika – Wat zegt de TSA over wandelstokken?

De Transportation Security Administration (TSA) in Amerika verbiedt scherpe voorwerpen in handbagage, waaronder wandelstokken met scherpe punten. Als je je wandelstokken mee wilt nemen in het vliegtuig, zorg er dan voor dat je alle scherpe hulpstukken verwijdert en in je ingecheckte bagage stopt, of breek ze af en stop ze in je handbagage.

Het VK - Wat zijn de voorschriften van de Britse regering met betrekking tot wandelstokken?

In het VK zijn wandelstokken toegestaan ​​in vliegtuigen, zolang ze veilig zijn verpakt in ingecheckte bagage of opvouwbaar zijn en verpakt in handbagage.

Als de stokken echter scherpe punten hebben, moeten ze worden beschermd om schade aan andere bagage te voorkomen.

Europa – Wat zijn de EU-richtlijnen met betrekking tot wandelstokken?

De Europese Unie (EU) staat wandelstokken en trekkingstokken toe in vliegtuigen, maar alleen als ingecheckte bagage. Als u uw stokken in uw handbagage wilt meenemen, moeten ze inklapbaar zijn en binnen de door de luchtvaartmaatschappij gestelde beperkingen qua afmetingen en gewicht passen.

Australië - Heeft de ABF wetten over wandelstokken?

In Australië zijn trekkingstokken toegestaan ​​in vliegtuigen, maar moeten ze in de ingecheckte bagage worden verpakt. Als de stokken echter inklapbaar zijn en binnen de maat- en gewichtsbeperkingen passen, mogen ze in de handbagage worden meegenomen.

Nieuw-Zeeland - Wat zijn de CAA van de Nieuw-Zeelandse regels over wandelstokken?

De Civil Aviation Authority (CAA) van Nieuw-Zeeland staat wandelstokken in vliegtuigen toe als ingecheckte bagage of in handbagage als ze opvouwbaar zijn en binnen de maat- en gewichtsbeperkingen passen.

Canada - Wat zegt de CBSA over wandelstokken?

In Canada zijn wandelstokken toegestaan ​​in vliegtuigen, maar moeten ze in ingecheckte bagage worden verpakt. Als u uw stokken in uw handbagage wilt meenemen, moeten ze inklapbaar zijn en binnen de door de luchtvaartmaatschappij gestelde beperkingen qua afmetingen en gewicht passen.

De rest van de wereld

De regelgeving met betrekking tot wandelstokken in vliegtuigen kan per land en per luchtvaartmaatschappij verschillen. Het is belangrijk om de specifieke regelgeving van de luchtvaartmaatschappij en het land te controleren voordat je je wandelstokken meeneemt in het vliegtuig.

Over het algemeen zijn wandelstokken toegestaan ​​in vliegtuigen, zolang ze veilig verpakt zijn en voldoen aan de TSA- of luchtvaartvoorschriften.

Wat is het beste advies voor reizen in een vliegtuig met wandelstokken?

Het beste advies voor reizen in een vliegtuig met wandelstokken is om de specifieke voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en het land waar u naartoe reist te onderzoeken. Zorg ervoor dat u uw wandelstokken veilig in uw ingecheckte bagage stopt of breek ze af en stop ze in uw handbagage als ze voldoen aan de beperkingen voor afmetingen en gewicht.

Het is ook een goed idee om de uiteinden van je stokken te beschermen om schade aan andere bagage te voorkomen.

Kun je wandelstokken dragen als je ze nodig hebt voor mobiliteit?

Als u wandelstokken nodig heeft voor mobiliteit, kunt u deze mogelijk als medisch hulpmiddel in het vliegtuig meenemen. Het is echter belangrijk om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij en de TSA te controleren voordat u ze in het vliegtuig brengt.

Zijn opvouwbare wandelstokken toegestaan ​​in een vliegtuig om te reizen?

Opvouwbare wandelstokken zijn mogelijk toegestaan ​​in een vliegtuig voor reizen, zolang ze voldoen aan de door de luchtvaartmaatschappij gestelde beperkingen voor afmetingen en gewicht. Zorg ervoor dat u de specifieke voorschriften van de luchtvaartmaatschappij controleert voordat u ze in het vliegtuig meeneemt.

Metalen wandelstokken en houten stokjes mogen als handbagage in het vliegtuig worden toegelaten, zolang ze voldoen aan de door de luchtvaartmaatschappij gestelde beperkingen qua afmetingen en gewicht. Het is echter belangrijk om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij en de TSA te controleren voordat u ze in het vliegtuig brengt.

Hoe draag je wandelstokken als je ze niet gebruikt?

Als de wandelstokken niet in gebruik zijn, kunnen ze in een rugzak worden gedragen of aan de buitenkant van een rugzak worden vastgemaakt. Sommige wandelstokken worden ook geleverd met een draagtas of riem voor gemakkelijk transport.

Waarom gebruiken mensen wandelstokken?

Mensen gebruiken trekkingstokken om verschillende redenen, waaronder extra stabiliteit op ruw terrein, ondersteuning van gewrichten en spieren, en beter evenwicht bij het lopen. Trekkingstokken kunnen ook helpen de impact op knieën en andere gewrichten te verminderen tijdens lange wandelingen of backpacktochten.

Waarop te letten bij het kopen van een wandelstok

Bij het kopen van een wandelstok is het belangrijk om rekening te houden met factoren als gewicht, lengte, materiaal en grip. Zoek naar een wandelstok die lichtgewicht en duurzaam is, met een comfortabele grip en verstelbare lengte. Het is ook een goed idee om opvouwbare wandelstokken te overwegen voor gemakkelijker transport.

Conclusie

Reizen met wandelstokken in een vliegtuig kan een beetje lastig zijn vanwege de regelgeving rond scherpe voorwerpen en maat- en gewichtsbeperkingen. Met goed onderzoek en voorbereiding is het echter mogelijk om je wandelstokken mee te nemen op je volgende avontuur. Vergeet niet om contact op te nemen met de specifieke luchtvaartmaatschappij voordat u uw wandelstokken inpakt, en overweeg inklapbare stokken voor gemakkelijker transport. Veel wandelplezier!

FAQs

Wat mag er niet mee in het vliegtuig? ›

Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht
 • IJsbijlen en ijspriemen.
 • Scheermesjes.
 • Creditcardmessen.
 • Cuttermessen.
 • Messen met een blad langer dan 6 cm.
 • Scharen met bladen langer dan 6 cm, gemeten vanaf het scharnierpunt.
 • Vechtsportmateriaal met een scherp punt of rand.

Hoe hoog moeten wandelstokken zijn? ›

De ideale hoogte van je wandelstok, inclusief handvat, is de afstand van de grond tot de bovenkant van je pols. Maak een lichte buiging in je elleboog met een hoek van 15 tot 20 graden wanneer je de wandelstok vastneemt. Zo kan je de druk optimaal verdelen.

Hoe wandelstokken bevestigen aan rugzak? ›

Maar waar laat je die dingen? De fijnste plek is om ze in of aan je rugzak te bevestigen. Wist je dat er aan de meeste wandelrugzakken speciale lusjes zitten waar je wandelstokken in passen. Vaak is het aan de onderkant een lus waar de punten in kunnen en boven een bevestiging om ze in te klemmen.

Kan je een paraplu meenemen in het vliegtuig? ›

Je mag altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free items meenemen aan boord. Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen.

Wat moet je uit je tas halen bij de douane? ›

Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.

Wat moet je aangeven bij de douane? ›

Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.

Waar op letten bij wandelstok? ›

Hier moet je op letten als je wandelstokken koopt
 • De juiste lengte. Bij de aanschaf moet je rekening houden met de stoklengte. ...
 • Materiaal. Het gros van de wandelstokken wordt gemaakt van aluminium. ...
 • Uitschuifbaar: twee of drie delen. ...
 • Het blokkeersysteem. ...
 • Het uiteinde van de wandelstok: het tipje. ...
 • Handvatten.

Hoe lang Trekkingstok? ›

De optimale lengte voor je wandel- en trekkingstokken is 122 cm. Op tochten met langere beklimmingen en afdalingen, raden we aan om individueel verstelbare telescoopstokken in te stellen om de stokken 5 tot 10 cm (bergopwaarts) te verkorten of te verlengen (bergafwaarts), afhankelijk van de steilheid en helling.

Waar moet een wandelstok aan voldoen? ›

Controleer de lengte. Voor de juiste lengte ga je rechtop staan met je schoenen aan en je armen langs je zij. De bovenkant van de wandelstok moet reiken tot aan de vouw van je pols. Als de wandelstok de juiste lengte heeft, maakt je elleboog een hoek van 15-20 graden als je de wandelstok vasthoudt terwijl je staat.

Wat is het verschil tussen wandelstokken en nordic walking stokken? ›

Wandelstokken bevatten een simpele polslus (een band) die je rond de pols kan doen, zodat je je stokken niet verliest tijdens het wandelen. Bij nordic walking letten de beoefenaars bij de keuze van hun stokken vooral op het percentage carbon dat de stokken bevatten.

Hoe zwaar rugzak wandelen? ›

Er is een vuistregel die aanraadt om niet meer dan 20% van je lichaamsgewicht mee te dragen in je rugzak. Wanneer je 70 kilo weegt, zou dit dus een rugzak van maximaal 14 kilo zijn. Voor kinderen geldt een advies van 10% van hun lichaamsgewicht.

Hoe wandelen met Trekkingstokken? ›

Door je wandelstok schuin neer te zetten, dus met de punt op de grond en het handvat voor de punt van je stok en met je arm nog licht gebogen, wijst je stok al in de juiste richting om jou te ontlasten. Je hoeft nu maar een klein beetje kracht te zetten met je arm. Je trekt jezelf als het ware steeds naar je stok toe.

Wat wordt gezien als handbagage? ›

Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.

Hoe wordt handbagage gecontroleerd? ›

De handbagage wordt gecontroleerd met een CT-scan. Alle voorwerpen zoals vloeistoffen, laptops en andere elektronica mogen in de handbagage blijven zitten. Het kan zijn dat de beveiligingsbeambte een extra controle wil doen.

Kan je pillen meenemen in het vliegtuig? ›

De meeste medicijnen mag u meenemen naar Nederland, zolang u kunt aantonen dat ze voor eigen gebruik zijn. Houdt u zich hierbij aan de regels voor het meenemen van medicijnen. Medicijnen met een verdovende werking komen voor in de Opiumwet. Deze mag u alleen meenemen naar Nederland als u een officiële verklaring heeft.

Is mascara ook een vloeistof? ›

Onder make-up die als vloeibaar wordt beschouwd vallen crèmes, lotions, oliën, parfums, mascara, vloeibare foundation en lipgloss.

Is Deo vloeistof handbagage? ›

Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.

Welke scheermesjes mogen mee in handbagage? ›

Zoals eerder gezegd mogen losse scheermesjes (DEB), zelfs in hun originele verpakking, volgens de officiële regels niet in je handbagage worden meegenomen. Ze worden beschouwd als scherpe voorwerpen en vallen onder de restricties.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 21/01/2024

Views: 6571

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.