Disneyland v Paríži - tipy a skúsenosti (2024)

Rozhodli sme sa navštíviť jeden z najznámejších zábavných parkov v Európe - Disneyland v Paríži. Kde sa ubytovať, koľko dní sa oplatí stráviť v Disneylande, a ako si s deťmi v dave najviac užiť?

Rozhodli sme sa navštíviť jeden z najznámejších zábavných parkov v Európe – Disneyland v Paríži. Kde sa ubytovať, koľko dní sa oplatí stráviť v Disneylande, a ako si s deťmi v dave najviac užiť?

Disneyland v Paríži - tipy a skúsenosti (1)

Ikonický hrad Disney je hýri farbami vo dne aj v noci.

Dva dni v Disneylande minimum

Disneyland v Paríží pozostáva z dvoch parkov – tradičný Disneyland Park a modernejší WaltDisney Studios. V Disneyland Parku nájdete tradičný rozprávkový Disney hrad s veľkolepým polnočným ohňostrojom, hudobné a tanečné šou a množstvo tématických atrakcií cez horské dráhy, kolotoče, 3D-4D kiná, autodrom, atď. WaltDisney Studios je novší park a zahŕňa atrakcie z rozprávok a filmov ako Frozen, Autá, Ratatouille, Toystory či najnovší Marvel Avenger Campus so Spidermanom.

Disneyland v Paríži - tipy a skúsenosti (2)

Walt Disney vás víta pri vstupe do novšieho zábavného parku Walt Disney Studios s atrakciami z rozprávok a filmov Disney, Pixar či Marvel.

Oba parky majú samostatný vchod a sú obkolesené obchodmi a reštauráciami Disneyland Village. Areál Disneylandu je naozaj rozľahlý (viď mapa) a práve preto odporúčam stráviť v parku aspoň dva celé dni. My sme v Disnelande strávili tri dni a tak stihli absolvovať každú atrakciu bez nutnosti dokúpiť si prednostný vstup.

Kde sa ubytovať v Disneylande?

Spolu s lístkom do parku je možné si rezervovať ubytovanie v jednom z tématických Disney hotelov v blízkosti areálu, ale aj vo vzdialenejší obciach. Výhodou blízkeho ubytovania bola možnosť odpočinúť si počas dňa pred večernou šou ale aj možnosť vstup do areálu o hodinu skôr pred štandardným otvorením a vyhnúť sa masám ľudí pri vstupe. Ku všetkým Disney hotelom je možné využiť zdarma autobusovú kyvadlovú dopravu. I tak sme počas návštevy Disneylandu trhali rekordy v nachodených kilometroch za deň.

Najexkluzívnejší Disneyland Hotel priamo pri vstupe do areálu. Jeho výhodou je priamy vstup do Disneyland parku (bez front) ako aj blízkosť atrakcií. Nevýhodou je konštantný ruch a davy turistov pod vašimi oknami.
Hotel Newport Bay Club v Disneylande je spolu s Disney Hotel New York — The Art of Marvel umiestnený v blízkosti Walt Disney Studios parku a nákupnej zóny.
Disney Hotel New York — The Art of Marvel umiestnený v blízkosti Walt Disney Studios parku s Avenger kempom a najnovšími atrakciami. Bohužiaľ, nevyhnete sa vstupným kontrolám a turniketom.
Sequia Lodge je hotel umiestnený v lese – k Disneyland parku vedie príjemný chodník lesom popri potoku.
Disney Hotel Cheyenne je situovaný v neďalekom lesíku a pripomína westernové mestečko, ktoré je s Disneyland parkom prepojené kyvadlovou dopravou.
Disney Hotel Santa Fe v štýle filmu Cars (Autá) je najvzdialenejší a aj najlacnejší z hotelov v Disney Village. Ponúka jednoduché ubytovanie s raňajkami, aj dostatočné parkovacia kapacity.

My sme sa ubytovali dve noci v Disney Hoteli Santa Fe – v štýle obľúbenej rozprávky môjho syna, Cars. Bol to síce najlacnejší a najvzdialenejší Disney hotel – no stále v blízkosti Disneylandparku. „Zaparkovali sme“ na našom parkovisku v Chladičových kúpeľoch, a po označených cestičkách sme sa dostali na izbu. Izba bola jednoduchá, potešili dekorácie a hygienické potreby v motíve rozprávky Cars.

Disney Hotel Santa Fe
Disney Hotel Santa Fe a Route 66 až do Disneylandu v Paríži..
Skromné izby v Disney Hotel Santa Fe, zariadené štýlovo ako z rozprávky Autá (Cars). Počas horúcich letných dní nám chýbala iba klimatizácia – no dotvárala atmosféru púšte.
Aj kúpeľňa s doplnkami v Disney Hotel Santa Fe je štýlovo zariadená.
Raňajky v hoteli Santa Fe boli pomerne rušné – častokrát sme museli čakať aj 20 minút na uvoľnenie stola v preplnenej reštaurácii. Našťastie výber bol pomerne slušný vrátane ovocia a zeleniny – deti zasa potešila bábovka v tvare Mickey Mousa.
Najviac ma prekvapil zmysel pre detail v jednotlivých častiach Disneyland parku i Disney hoteloch. Dotvára autentickú atmosféru a podporuje fantáziu.
Každá ulica v Disney Hotel Santa Fe označená symbolicky.
K Route 66 v Disney Hotel Santa Fe nechýba ani púšť a sopka.
Disney Hotel Santa Fe je síce najvzdialenejší od Disneyland parku, no kyvadlovú dopravu sa dalo spoľahnúť. Polhodinové frekvencie a 10minútová cesta bola pohodlná.

Stravovanie v Disneylande – len pre trpezlivých

Spolu s ubytovaním je možne dokúpiť si poukaz na raňajky či polpenziu v Disneyhoteloch a reštauráciach. Cena stravy v parku aj okolitých reštauráciách je veľmi drahá, nepríjemné sú aj dlhé rady a čakanie na voľný stôľ – hlavne ráno. My sme si s ubytovaním dokúpili iba raňajky, ktoré boli veľmi bohaté a nápadité. Počas dňa sme sa väčšinou stravovali vo fast-food reštauráciach v Disneyland Village (najmä McDonald) no i tam sa treba pripraviť na čakanie. Praktické bolo mať pri sebe počas dňa ovocie, fľašu na vodu a snack, pretože po toľkom chodení a čakaní hlavne deťom rýchlo vyhladne.

Jedinečná atmosféra parku

Od prvého dňa ma uchvátila očarujúca atmosféra parku. Prekrásne, rozmanité kulisy, nádherná zeleň a množstvo kvetov, žiadne odpadky, MickeyMousové uši na hlavách mladých i starých a dobrá nálada návštevníkov, mnohokrát i napriek dlhým čakania na atrakcie.

Jeden z mnohých vstupov do Disneyland parku v Paríži. Po osobných kontrolách a turniketoch, zábava začína tu!
Centrálne námestie v Disneyland parku.
Vstupujete do Adventureland. Okrem atrakcií a horských dráh v Disneylande potešia aj tématické detské ihriská a dekorácie.
Dobrodružstvá Indiana Jonesa v Disneylande pripomína nielen horská dráha ale aj džungla a lanový park.
Big Thunder Mountain je atrakciou, ktorá by vám nemala uniknúť. V banskom mestečku na divokom západnete nastúpite do vláčika, ktorý vás rýchlou jazdu prevedie baňou, vodopádmi a vo dne aj v noci ponúka atraktívne výhľady na Disneyland park. Túto horskú dráhu sme absolvovali minimálne trikrát, je vhodná aj pre deti či slabšie žalúdky. Čakacie doby sú obvykle okolo 30 minút, no v tomto prípade určite za to stojí.
Rozprávku Frozen pripomína niekoľko hudobných predstavení denne vo Walt Disney Studios. Vypočuť si Let it Go vo francúzštine za čakanie stojí.
Zóna Discoveryland Wars v Disneylande ponúka niekoľko adrenalínových atrakcií – od 3D/4D kiná, lietadiel až po horské dráhy v motíve Star Wars. Tou najrýchlejšou je Star Wars Hyperspace Mountain s ktorou uletíte do všetkých strán.
Ak majú vaše deti radi rozprávku Autá, stojí za to navštíviť Walt Disney Studios a Cars Road Trip či zbesilú jazdu Cars Quatre Roues Rally.
Slávnostná prehliadka hrdinov z rozprávok v uliciach Disneylandu.
Drak a pricezné nesmú chýbať rozprávkovému hradu v Disneylande.
Niektoré postavičky naháňajú poriadny strach.
Večer sa Disney hrad zahalí do farieb obkolesený zástupom ľudí čakajúcich na večenú šou a ohňostroj (aj dve hodiny vopred). Odporúčam kočík, lavičku alebo prenosnú stoličku – deň v Disneylande bol dlhý.

Praktické rady pri návšteve Disneylandu v Paríži s deťmi

  1. Lístok alebo balík s ubytovaním je vhodné kúpiť vopred online – ceny sa menia podľa obdobia a kapacity, viď kalendár
  2. Vopred si naplánujte aké atrakcie vás zaujímajú a chceli by ste navštíviť. Areál je rozľahlý a chvíľku potrvá sa v ňom zorientovať.
  3. V mobilnej aplikácii Disneyland Park Paris máte možnosť sledovať aktuálne čakacie doby na každú atrakciu.
  4. Čakacie doby na najpopulárnejšie atrakcie sú často 30-60 minút. V prípade ak nemáte možnosť čakať, je možné si zakúpiť prednostný prístup na každú atrakciu zvlášť. Príplatok je však pomerné vysoký, obzvlášť pre štvorčlennú rodinu.
  5. Nezabudnite na pohodlné topánky a kostým pre ešte väčší zážitok. V Disneylande je bežné stretnúť malé princezné, hrdinov zo Star Wars či kovbojov. Vlastným kostýmom ušetríte na predražených maskách, a lákadlách v každom gift shope.
  6. Do Disneylandu je možné sa dostať autom, vlakom či autobusovou dopravou priamo z letiska. Cesta vlakom z Paríža si vyžaduje niekoľko prestupov a cenovo je porovnateľná s oficialnou autobusovou dopravou letiska (Disney Magic Airport Shuttle).
  7. Návšteva Disneylandu je finančne aj fyzicky náročná – od lístkov, ubytovania, dopravy, stravy, suvenírov… V hlavnej sezóne nás 3-denný výlet vyšiel podobne ako týždňová dovolenka pri mori. No stojí za to!

To najlepšie nakoniec

Podvečer už od ôsmej hodiny sa návštevníci zoskupili v okolí Disneyhradu a čakali na veľkolepú svetelnú, hudobnú šou a ohňostroj. Vypočujete si soundtracky obľubených rozprávok doplnené o atraktívne projekcie priamo na Disney hrad. Napriek únave, bolo to magické!

Disneyland v Paríži - tipy a skúsenosti (2024)

FAQs

Is Disneyland Paris worth the money? ›

The park is said to be among the most beautiful. And we figured it must get 10 million visitors a year for a reason. For us, yes, Disneyland Paris was worth it. It was two fantastic family days in a fun European park that was both classic and new to us.

Why is Disney Paris so expensive? ›

It has more than double the number of attractions as Universal Studios Japan and Hollywood studios in Florida, which means there is more for guests to see and do. This also results in longer wait times for rides, so the park can be more expensive to visit. Why is almost everything so expensive in Paris?

What not to do at Disneyland Paris? ›

All illicit or hazardous substances, alcoholic beverages, glass bottles, dangerous objects (particularly any offensive or defensive weapons of any type) or objects that appear to be weapons or toy guns (also including toy blasters, squirt guns, etc.), that could endanger visitor security in the Parks, are prohibited.

Is Disneyland Paris better than Florida? ›

Which Disney Resort Is Best - Disneyland Paris or Walt Disney World Florida? 2024 Guide. The short answer: Walt Disney World in Florida is much bigger and gets slightly better reviews than Disneyland Paris. However, Disneyland Paris is much easier to reach from the UK.

Is Disney Paris cheaper than California? ›

By Ariana Bindman, SFGATEUpdated Feb 23, 2022 1:11 p.m. Disney's Sleeping Beauty Castle in Anaheim, Calif.

How much does it cost to go to Disneyland Paris for 2 days? ›

Multiday Dated Tickets
TicketAdultChild (3-11 years)
2-Day, 2 Parks PEAK£220.70£200.60
3-Day, 2 Parks ECO£198.50£180.60
3-Day, 2 Parks LOW£218.60£198.50
3-Day, 2 Parks MEDIUM£236.50£217.50
19 more rows

Is Disneyland free in Paris? ›

answered! Do you have to pay to enter Disney Village? No. Admission to Disney Village is free, except on certain dates when there may be a special show.

Is Disneyland Paris still losing money? ›

Revenue rose 23.5% to an all-time high of $3.1bn (€2.9bn) in the year to 30 September 2023. Net profits hit $174.4m (€161m), from a $50.9m (€47m) loss the previous year. On top of this, Disneyland Paris also paid Disney royalties of $169m (€156m) in return for using its brands and characters.

Why is Disney so costly? ›

In its 2023 annual report, released in November, Disney cited “recent inflationary conditions” as the reason behind some of its increased costs. However, the report also elucidated some of the House of Mouse's struggles: operating income in the company's entertainment division plummeted 32% between 2022 and 2023.

What not to buy at Disneyland? ›

I've worked at Disneyland and Disney World, and there are some things I'll never buy at the parks. The balloons and bubble wands may seem like a lot of fun, but they're impractical souvenirs. The popcorn buckets and giant lollipops aren't worth the hype or the price.

Am I too old to go to Disneyland Paris? ›

Disneyland Paris is great for Guests of all ages and sizes. Whilst most attractions are perfect for everyone, some do have height and age restrictions. You can view restrictions online or look for the symbols and information outside each attraction when you arrive at the Parks.

Is it safe to drink tap water in Disneyland Paris? ›

Yes, you can drink tap water in Disneyland Paris.

The tap water in Disney Paris is safe to drink and meets EU standards for potable water.

Is Disney better in Florida or California? ›

For a longer trip complete with luxury accommodations and visits to multiple parks, Walt Disney World might be your best bet. If you live on or near the West Coast and you're looking for a short getaway with retro appeal, Disneyland is the way to go. You might also want to factor in other nearby attractions.

Is Disney in Paris worth it? ›

Next time we are in Paris, I think we will skip Disney. Just magic and pure fun! It was totally worth every minute spent waiting for each attraction. Magical kingdom indeed - stayed for 2 days and wish we had never left.

Is cash or card better in Disneyland Paris? ›

Yes, all major credit cards including American Express, Mastercard and Visa are accepted across Disneyland Paris including shops, restaurants, Disney Parks and Disney Village. We would recommend Euro currency for purchases at smaller food and snack stands within the Disney Parks.

Is it worth going to Disneyland Paris for one day? ›

Absolutely! Both parks are only a few minutes' walk apart from each other, so all you need to do is leave the 'real' world behind you for 1 day and follow our tips for a truly unforgettable experience.

How long should you spend in Disneyland Paris? ›

Ideally, we'd recommend three full days. Two days for Disneyland Park and its five magical themed lands, one day for Walt Disney Studios Park and its four action-packed zones.

Is Disneyland Paris good if you don't like rides? ›

Yes! Honestly the rides are only part of it. Also the rides aren't all roller coasters - I hate coasters but loved star tours, Ratatouille and the Spiderman web slingers.

Is there anything special about Disneyland Paris? ›

Unique Rides to Disneyland Paris

All Disney Parks have unique rides (usually repeated in at least one other Disney park around the world), and Paris boasts several that we love! These include RC Racer, Spiderman W.E.B., Storybook Canal Ride, Crush's Coaster, and more.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6550

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.