Dragen openen of niet dragen? Dat is misschien niet meer de vraag (2024)

Door Lindsey Bailey, algemeen juridisch adviseur van AAC

De vraag of open carry de wet is in Arkansas is al enige tijd aan de orde, maar recente verklaringen van constitutionele functionarissen lijken een wending te gevenDragen openen of niet dragen? Dat is misschien niet meer de vraag (1)naar de wettigheid ervan, in tegenstelling tot de vorige regering. Een poging van de Algemene Vergadering in 2013 om "technische correcties" aan te brengen om te verduidelijken wanneer een persoon openlijk een pistool "op reis" mag dragen, deed alles behalve de status van open dragen in Arkansas vereenvoudigen.

Wet 746 van 2013, gesponsord door de toenmalige Rep. Denny Altes, en het oppakken van talloze medesponsors, werd geïntroduceerd als House Bill 1700, “Een wet die technische correcties aanbrengt met betrekking tot het bezit van een pistool en andere wapens op bepaalde plaatsen; en voor andere doeleinden.” Eerder vermeldde het te wijzigen statuut verschillende verdedigingsmechanismen tegen vervolging wegens het onrechtmatig dragen van een vuurwapen, ook wanneer "De persoon isop reis” en minimaal 18 jaar oud. Leden van de Algemene Vergadering beschouwden het label 'reis' begrijpelijkerwijs als dubbelzinnig en probeerden die taal te verduidelijken. Niet door de wet gedefinieerd, definieerde Attorney General Opinion 2011-092 "reis" als een sterk feitafhankelijke factor, maar verder is het "een afstand van huis die voldoende is om hem buiten de kring van zijn buren en algemene kennissen en buiten de routine van zijn dagelijkse leven te brengen". bedrijf." De rechtbanken hadden moeite om ook voor dit doel "reis" te definiëren. Wet 746 was een poging om deze definitie te verduidelijken door een "reis" te definiëren als reizen "buiten het graafschap waarin de persoon woont". Dit, als technische correctie of verduidelijking, leek eenvoudig genoeg.

De wet leek echter aantoonbaar verder te gaan dan louter technische correcties of verduidelijkingen met een andere wijziging. Vóór Act 746 definieerde Ark. Code § 5-73-120 het misdrijf van het onwettig dragen van een wapen als wanneer een persoon "een pistool, mes of knuppel op of rond zijn of haar persoon" bezat in een voertuig waarin de persoon zat "of anderszins direct beschikbaar voor gebruik met als doel het pistool, het mes of de knuppel als wapen tegen een persoon te gebruiken." Sectie 2 van Act 746 voegde twee korte, maar belangrijke zinnen toe: “... met een doelonrechtmatig proberen te doengebruik het pistool, het mes of de knuppel als een wapen tegen een persoon. Voorstanders van Open Carry begonnen de wet als een overwinning aan te prijzen en zeiden dat de wijzigingen in sectie 2 eenmens reaof opzetvereiste om het misdrijf van het onrechtmatig dragen van een vuurwapen te plegen - dat men de bedoeling moet hebben om het wapen onrechtmatig tegen een persoon te gebruiken. In feite werd een echte open carry-wet die was ingediend door de sponsor ingetrokken kort na de goedkeuring van wet 746. De sponsor van de wet en degenen die de rekening steunden (28 senatoren en 82 vertegenwoordigers, zonder uitgebrachte stemmen) ontkenden echter dat wet 746 was een achterdeurpoging om onbelemmerde open carry in Arkansas mogelijk te maken.

Dan-Sen. Eddie Joe Williams verzocht om een ​​mening van de procureur-generaal om zich uit te spreken over de vraag of "Wet 746 nu toestaat dat een persoon een pistool kan dragen, in het zicht of verborgen, als ze hun land verlaten", zolang ze geen verboden locatie bezoeken. De toenmalige procureur-generaal, Dustin McDaniel, was van mening dat een persoon dat wel doetnietvallen onder de "reis" -verdediging van Act 746 tegen het onwettig dragen van een vuurwapen "simpelweg omdat de persoon de provincie heeft verlaten waarin hij of zij woont." Hij vervolgde expliciet: "Ik interpreteer Act 746 niet als het autoriseren van zogenaamde 'open carry'. Integendeel, de reisuitzondering is alleen van toepassing op 'reisbuiten het district waarin een persoon woont' - een beperkt scala aan activiteiten dat niet strookt met het concept van [echte, onbelemmerde] 'open carry'.' niet open dragen in Arkansas als u niet op reis bent buiten het land waar u woont.

Ten minste één rechtbank leek die mening te bevestigen toen in 2014 een man werd gearresteerd en beschuldigd van onder meer het onwettig openlijk dragen van een wapen in een Walmart-winkel in White County, wat resulteerde in een intrekking van zijn geheime draagvergunning. Rechter Wendell Griffen van de Circuit Court verwierp het argument van de man dat zijn vergunning moest worden hersteld omdat open carry nu was toegestaan ​​zolang er geen onwettige bedoelingen waren om het wapen tegen een persoon te gebruiken. De zaak werd niet beroep aangetekend bij een hogere rechtbank.

Die consensus begon echter af te brokkelen in 2015, toen de nieuw gekozen procureur-generaal Leslie Rutledge publiekelijk begon te verklaren dat, hoewel ze legitieme verwarring over de wet erkende, ze persoonlijk geloofde dat echte open carry legaal was in Arkansas na wet 746 van 2013. Dit opende de deur voor drie wetgevers, voormalig senator Jon Woods, vertegenwoordiger Tim Lemons en voormalig vertegenwoordiger Nate Bell om generaal Rutledge om een ​​officieel advies te vragen over de staat van open carry in Arkansas om duidelijkheid te verschaffen aan beide burgers die ervoor kiezen om te dragen vuurwapens, evenals de wetshandhavers die belast zijn met de handhaving van de wet.

In Attorney General Opinion 2015-064 meende Rutledge:

Hoewel ik "open dragen" niet aanmoedig, ben ik van mening dat als een persoon niet de intentie heeft om "te proberen een handvuurwapen onwettig te gebruiken . . . als een wapen tegen [een ander]', kan hij of zij 'een pistool bezitten . . . op of over zijn of haar persoon, in een voertuig dat door hem of haar wordt ingenomen of anderszins direct beschikbaar is voor gebruik”, zonder schending van § 5-73-120(a) zoals gewijzigd door Act 746.

Generaal Rutledge vervolgde met de lijst dat er nog enkele kanttekeningen te plaatsen zijn bij het dragen: wetshandhavers kunnen vrijelijk iedereen die een wapen draagt, ondervragen over hun doel; open carry is niet van toepassing op anders verboden locaties, zoals het State Capitol; eigenaren van privé-eigendom hebben het recht om vuurwapens op hun eigendom te verbieden, waarbij niet-naleving resulteert in een aanklacht wegens overtreding; en verborgen draagstatuten zijn niet gewijzigd en moeten worden nageleefd bij het dragen van een verborgen wapen. Hoewel de adviezen van de procureur-generaal op zich geen bindende wet zijn, begonnen veel Arkansans deze mening aan te halen als bevestiging dat open carry legaal was in Arkansas. Er zijn echter geen rechtszaken geweest in de staat sinds het advies werd uitgebracht, wat de open draagplicht effectief zou versterken als een stevige, concrete wet van Arkansas.

Sinds de publicatie van het advies van de procureur-generaal 2015-064 is de kwestie van open carry relatief stil gebleven en zijn er geen openbare incidenten die door de media worden behandeld. Echter, na twee jaar lang geen officiële instructie te hebben gegeven aan wetshandhavingsinstanties, gaf gouverneur Asa Hutchinson in december 2017 een brief aan de staatspolitie van Arkansas waarin stond: “Wet 746 van 2013 verduidelijkte dat een persoon een pistool mag dragen zolang er geen intentie is om het pistool onrechtmatig te gebruiken.”

De Gouverneur stelt voorts dat de taal naar zijn mening helder en rechtmatig is. Hij merkt op dat hoewel lokale jurisdicties verschilden over hun interpretatie van wet 746, "de staatspolitie de leidende wetshandhavingsinstantie in Arkansas is en de norm bepaalt voor het handhavingsbeleid in de hele staat." Hoewel hij betwijfelt of de staatspolitie iemand heeft aangehaald voor louter openlijke overdracht, denkt hij dat een dergelijke aanhaling "zowel ongepast als in strijd met de staatswet van Arkansas" zou zijn. In de brief wordt verder verbazing uitgesproken dat het Hooggerechtshof van Arkansas zich niet heeft uitgesproken over de taal van wet 746, wat de terughoudendheid van de gouverneur verklaart om eerder een verklaring af te leggen aan de staatspolitie. Er is echter geen zaak over deze kwestie voor het Hof gekomen.

Als gevolg hiervan heeft de gouverneur alle staatspolitie opgedragen: "Het open dragen van een pistool is beschermd en toegestaan, zolang er geen intentie is om het pistool onrechtmatig te gebruiken", en dat het openlijk dragen van een pistool alleen niet mag reden zijn voor intrekking van de verborgen draagvergunning van een persoon. Er is echter nog steeds een verborgen draagvergunning vereist om een ​​verborgen pistool te dragen. Drie weken nadat de gouverneur deze instructie had uitgevaardigd, keurde de Arkansas Game and Fish Commission een wijziging van de regelgeving goed die open carry mogelijk maakt "voor persoonlijke bescherming in een natuurbeheergebied of door de Commissie gecontroleerd eigendom of meer." Voorheen moest een persoon in deze gebieden een verborgen draagvergunning hebben om een ​​pistool te bezitten, tenzij het jachtseizoen was. Een verborgen draagvergunning is nog steeds vereist om een ​​verborgen pistool op de eigendommen te bezitten. Ten slotte is het vermeldenswaard dat de Algemene Vergadering in 2017 de uitgifte door de Arkansas State Police van "verbeterde verborgen draagvergunningen" goedkeurde, waardoor vergunninghouders verborgen handvuurwapens in sommige openbare gebouwen konden dragen die voorheen verboden waren. Verwachte aanstaande richtlijnen van de staatspolitie van Arkansas over de omvang van de toepassing van verbeterde verborgen draagvergunningen zouden nuttig moeten zijn voor wetshandhavers die proberen de huidige verborgen draagwetten te handhaven.

  • Over ons
  • Provincies
  • Amerikaans reddingsplan
  • ArkTRECS
  • Lid Verenigingen
  • Opioïde crisis
  • Publicatie Bibliotheek
  • Wetgeving
  • Leden
  • Directories en gidsen

Dragen openen of niet dragen? Dat is misschien niet meer de vraag (3)

Dragen openen of niet dragen? Dat is misschien niet meer de vraag (4)

Dragen openen of niet dragen? Dat is misschien niet meer de vraag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5936

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.