Hoe een kist te dragen - Een complete gids met extra tips voor de kistdragers (2024)

Begrafenissen zijn moeilijk te plannen, vooral als de overledene geen specifieke instructies voor de ceremonie heeft achtergelaten. De rouwende familie moet voor veel dingen zorgen,kies een kist, de definitieve verwijdering van het stoffelijk overschot, de aankoop van de begraafplaats, enzovoort. Het selecteren van de dragers is een van de vele beslissingen die je moet nemen bij een begrafenis, en mensen die voor het eerst een kist dragen, moeten op de hoogte zijn van een aantal dingen die we hier schetsen.

Drager zijn is zowel een eer als een plicht - dit is waarom

Je zou je vereerd moeten voelen als de familie van de overledene je vraagt ​​de kist te dragen; het is een plicht die niet veel mensen in het leven zullen hebben. Het is een ongelukkige gelegenheid, vooral wanneer de overledene een vriend of familie was. Maar dat zet je alleen maar onder druk om je best te doen; uitgekozen worden door de familie als drager betekent dat de familie je vertrouwt en dat je veel voor de overledene hebt betekend.

Hoe een kist te dragen - Een complete gids met extra tips voor de kistdragers (1)

De kistdrager zal de kist naar de laatste rustplaats dragen en er zijn 6-8 mensen nodig om een ​​kist te dragen. Dragers moeten de kist tussen verschillende plaatsen verplaatsen (van het uitvaartcentrum naar de lijkwagen en van de lijkwagen naar de kerk). Waardigheid en respect zijn de fundamentele waarden die je moet hebben als je een drager bent. Behalve etiquette zijn er ook handige en praktische tips over het dragen van de kist met andere dragers. Bij traditionele begrafenissen zal de kist verplaatst moeten worden, misschien niet zozeer bij een crematie, waar verhuur ofcrematie kistenworden gebruikt.

Hoe moet je de kist in de pas met de andere dragers dragen?

Van een afstand klinkt het misschien eenvoudig om een ​​kist te dragen; je tilt op en gaat vooruit. U zult de kist echter met andere mensen meenemen, dus u zult uw bewegingen moeten synchroniseren, het gewicht moeten optillen zonder uzelf te verwonden, enzovoort. Blijf lezen om de beste aanbevelingen te vinden voor het dragen van een kist.

1. Veiligheid eerst

Zelfs als de familie je vraagt ​​om te helpen de kist te dragen, moet je daar eerst over nadenken. Hoe is uw lichamelijke gezondheid? Heeft u recent nek-, schouder-, knie- of rugletsel gehad dat het dragen van de kist kan verergeren? Je moet niet accepteren dat je de kist draagt ​​als je je gezondheid op het spel zet; het kan midden in de ceremonie tot onaangename ongelukken leiden en zelfs de andere dragers verwonden.

2. Til correct op

U kunt de kist optillen en op de schouders dragen en met de handgrepen laten zakken als hij een last draagt. Een schouderdraagtas ziet er indrukwekkender uit, maar zal de schouders en bovenarmen zwaarder belasten. Als de grond oneffen en glad is, is het ook veiliger om de kist op de schouders te dragen.

3. Plan het

Het is ook verstandig om het tillen te plannen; zorg ervoor dat het pad vrij is, boven je hoofd en onder je voeten. Vermijd de gladde gebieden en de laaghangende deuropeningen, oneffen grond en trappen.

Dragers moeten ook vergelijkbare lengtes hebben, met kleinere mensen vooraan en langere mensen achterin.

4. Let op het gewicht van de kist

Het is het lichaam van de overledene dat je moet optillen en dragen en de kist zelf, en de laatstekan erg zwaar zijn. Het kan 400 pond wegen, in welk geval zes mensen genoeg zijn om de kist te nemen.

5. Loop langzaam

Het zou helpen als je altijd langzaam liep, omdat het zowel respectvol als praktisch is - de kist is zwaar. Als je te grote stappen neemt, kan een van de dragers je misschien niet bijhouden, en het zal ook niet mooi zijn voor de mensen die de begrafenis bijwonen (waar is de drukte?).

Voet komt altijd op de eerste plaats en niet het hoofd. De kist moet altijd met het voeteneinde naar de bestuurder gericht zijn om met de voet eerst in de auto te rijden. Het is een symbolische stap, omdat het ons doet denken aan een wandelende persoon. Het is ook gemaakt om praktische redenen, omdat het het risico op zuivering van het lichaam vermindert. Het is essentieel om altijd het hoofd omhoog te houden, zodat de vloeistoffen laag blijven.

6. Blijf in de pas en horizontaal

Het is moeilijk voor mensen om gelijke tred te houden, maar het is vooral om esthetische redenen cruciaal. Je loopt ook niet op de tenen van een ander. Je hoeft alleen maar de vervoerder voor je te kopiëren, bewegend als en wanneer hij beweegt. Als je vooraan in de kist staat, let dan goed op degene die de kist leidt (de priester bijvoorbeeld). Als er niemand anders vooraan staat, moet je gelijkmatig en zo langzaam mogelijk lopen.

Tijdens het op- en aflopen van de trap moet u de kist zoveel mogelijk waterpas houden. Als je de kist waterpas houdt, moet je er ook voor zorgen dat er niets bovenop de kist (bloemstukken) kan vallen. Het is een andere manier om iedereen veilig en comfortabel te houden tijdens het dragen van de kist. Mensen aan de onderkant zullen de kist zoveel mogelijk moeten optillen om waterpas te blijven.

7. Draai rechtsom

Nogmaals, de beweging met de klok mee heeft een symbolische betekenis, herinnerend aan de beweging van het leven. Het lijkt op het draaien van de klok en het verstrijken van de tijd. En als alle dragers weten dat ze altijd met de klok mee moeten draaien, is er geen misverstand over wanneer ze moeten draaien.

8. Gebruik slechts één hand om het handvat vast te houden

U moet het handvat met slechts één hand vasthouden wanneer u de kist draagt; u mag alleen beide handen gebruiken bij het oppakken/optillen of neerzetten van de kist. Niet alleen dat, het is raar, maar het handvat met beide handen vasthouden is ook oncomfortabel en inefficiënt.

Gebruik de hand die zich het dichtst bij de kist bevindt en wissel regelmatig met de drager aan de andere kant voor comfortabel dragen.

9. Besteed aandacht aan instructies

Meestal zal de uitvaartverzorger u vertellen wat u moet doen. Als je niet weet wat je moet doen, kun je beter niets doen. Let op en wacht op het signaal zonder zenuwachtig te worden. Het zou helpen als je stil blijft staan ​​en alleen beweegt als dat wordt gevraagd. U wilt geen onaangenaam moment aan de begrafenis toevoegen - het is emotioneel uitputtend zoals het is.

10. Haal diep adem

Het dragen van de kist is een grote verantwoordelijkheid, maar je moet niet te veel stress hebben. Je zult andere mensen hebben die je helpen, en het risico dat je de kist laat vallen is relatief laag. Zelfs als de hendel loskomt, zullen de andere dragers er zijn om te redden. Struikelen of vallen bij het dragen van de kist zal zelden voorkomen.

Wat als de kist verrijdbaar is?

Het zou helpen als je de kist altijd met de duimschroeven ronddraaide. Als u de kist moet wegrijden, moet u de duimschroeven vasthouden en niet het handvat. Zelfs als het voor sommigen raar lijkt om de duimschroeven vast te houden, zorgt het voor een veiligere grip en controle. De handgrepen zullen te laag zijn voor een comfortabele grip, waardoor de mensen gedwongen worden te bukken tijdens het lopen, wat er minder aantrekkelijk uitziet.

Etiquette en kleding

Hoe een kist te dragen - Een complete gids met extra tips voor de kistdragers (2)

Dragers verzamelen zich meestal bij de lijkwagen en blijven zo stil mogelijk. Het zou helpen als je je handen voor je lichaam houdt, je handen bedekken/omhelzen elkaar en je armen naar beneden. Zodra de ceremonie begint, moet u zwijgen totdat u de kist niet meer hoeft te verplaatsen.

Meestal houdt de vervoerder de kist met één hand vast en de andere handen achter de rug. In sommige diensten kunnen kistdragers aangewezen zitplaatsen hebben, dus u zult de ceremonie moeten bijwonen met de andere kistdragers.

Wat kleding betreft,je moet je conservatief kleden. Stropdas, goede schoenen en donkere pakken zijn het beste voor mannen, terwijl vrouwen conservatieve kleding moeten dragen (rok of broek, kostuumset of een bescheiden jurk). Vrouwen moeten hoge hakken vermijden en platte of lage hakken dragen.

We moeten u eraan herinneren dat begrafenisrituelen sterk kunnen variëren. Sommige families besluiten een "levensviering" te houden, in welk geval een minder conservatieve kleding voor de dragers wordt aanbevolen.

Blogauteur:Tim

Hoe een kist te dragen - Een complete gids met extra tips voor de kistdragers (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5711

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.