Hoeveel tandpasta mag je meenemen in het vliegtuig? TSA-regels uitgelegd (2024)

Tandpasta en vliegreizen - belangrijkste afhaalrestaurants

  1. Tandpasta wordt door de TSA als een vloeistof beschouwd
  2. Tandpasta kan in uw handbagage worden meegenomen in een verpakking van 3,4 oz (100 ml) of kleiner en voldoet aan andere 3-1-1-regels. U kunt geen gewone of grote tube tandpasta meenemen in uw handbagage.
  3. Tandpasta, ongeacht de grootte van de verpakking, kan in ingecheckte bagage worden geplaatst.
  4. Het gaat om de grootte van de tube tandpasta, niet om de hoeveelheid tandpasta in de tube.
  5. Ken het verschil tussen ounces als ze verwijzen naar volume of gewicht. TSA verwijst naar 3,4 oz (100 ml) als volume, niet als gewicht.
  6. Tandpasta op recept die een medische noodzaak is, is toegestaan ​​via TSA in hoeveelheden van meer dan 3,4 oz (100 ml).
  7. Overweeg tandpastatabletten als een probleemloos alternatief tijdens het vliegen.
  8. TSA kan de 3-1-1-regel in de toekomst verwijderen

Door te begrijpen hoe de TSA-regelgeving van toepassing is op tandpasta, kunt u ervoor zorgen dat uw reis probleemloos verloopt. Door deze regels te volgen, voorkomt u vertragingen en gedoe bij veiligheidscontroles tijdens het vliegen.

Zolang u de richtlijnen in dit artikel volgt, zult u waarschijnlijk geen moeite hebben om door de beveiliging van de luchthaven te komen. Onthoud altijd dat de informatie die hier of ergens anders op internet wordt vermeld, slechts een aanbeveling is. Het is aan de discretie van elke individuele TSA-agent wat er wel of niet door het controlepunt gaat.

Wat zegt de TSA over tandpasta?

Voor handbagage stelt de Transportation Security Administration dat elke passagier vloeistoffen, gels en spuitbussen mag meenemen in containers van 3,4 oz (100 ml) of kleiner, als onderdeel van de 3-1-1-regel. Dit is inclusief tandpasta.

Over het algemeen moet u er rekening mee houden dat alles wat wordt gegoten, geschept, geperst, geslurpt of gepureerd door TSA als een vloeistof wordt beschouwd.

Voor ingecheckte tassen staat de TSA grotere containers met vloeistoffen, gels en spuitbussen toe, mits ze correct zijn geëtiketteerd. Een normale of grote tube tandpasta kan in ingecheckte bagage worden geplaatst. Zie de onderstaande schermafbeelding van deTSA-website.

Als je nog geen volger bent op het Instagram-account van de TSA, is het de moeite waard om even de tijd te nemen om uit te checken. Ze plaatsen regelmatig een aantal zeer interessante, grappige en leerzame berichten. Hier is bijvoorbeeld een screenshot van een met betrekking tot tandpasta en vliegreizen.

Wat is de 3-1-1-regel?

De3-1-1 vloeistoffen regeren staten, “Elke passagier mag vloeistoffen, gels en spuitbussen vervoeren in reisverpakkingen van 3,4 ounces (100 ml). Elke passagier is beperkt tot een zak van één liter met vloeistoffen, gels en spuitbussen. Gemeenschappelijke reisartikelen die moeten voldoen aan de 3-1-1-vloeistoffenregel zijn tandpasta, shampoo, conditioner, mondwater en lotion.

Kortom, verpak je tandpasta in een container van 100 ml of kleiner, verpak je mondwater in een container van 100 ml of kleiner en verpak je shampoo in een container van 100 ml of kleiner. Plaats al deze items in een ritssluitingszak van 1 kwart of kleiner en u kunt ze door het TSA-controlepunt brengen.

TSA specificeert niet of de containers geschroefd, hersluitbaar, glas of plastic moeten zijn. Er zijn verschillende TSA-conforme containers die u op Amazon kunt kopen. Bovendien maken veel fabrikanten TSA-conforme specifieke buizen die u kunt kopen.

Hoe tandpasta in je handbagage te stoppen

De eenvoudigste manier om tandpasta in uw handbagage te verpakken, is door een TSA-compatibele tandpasta van de fabrikant te kopen en deze vervolgens in uw zak van een liter te stoppen. Dit is makkelijker dan een geheel apart bakje kopen en proberen te vullen met de fles die je thuis hebt staan.

Hieronder vindt u links naar verschillende populaire tandpastamerken in TSA-conforme verpakkingen.

Waarom is tandpasta niet toegestaan ​​in vliegtuigen?

Voor alle duidelijkheid: tandpasta is toegestaan ​​in vliegtuigen - tandpasta in verpakkingen van meer dan 3,4 oz is niet toegestaan ​​in handbagage. De reden dat de TSA beperkt hoeveel tandpasta passagiers in vliegtuigen mogen meenemen, is omdat het mogelijk kan worden gebruikt om explosieven te maken.

Dit is de reden waarom de 3-1-1-vloeistoffenregel bestaat: om ervoor te zorgen dat er geen vloeistoffen, gels en spuitbussen van meer dan 3,4 oz in vliegtuigcabines worden gebracht, aangezien deze kunnen worden gebruikt om een ​​gevaarlijk explosief te maken.

Hoe tandpasta in uw ingecheckte bagage te verpakken

Tandpasta kan zoals gewoonlijk in uw ingecheckte bagage worden verpakt. Zorg ervoor dat de tandpasta in de originele tube zit en stop deze in je tas. U wilt niets in een ongemarkeerde container hebben, anders kan uw bagage extra worden gescreend.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de grootte van de verpakking of het aantal tubes tandpasta waarmee u kunt reizen.

We raden aan om je tandpasta in een doorzichtige plastic zak of toilettas te doen om te voorkomen dat de tandpasta in andere delen van je bagage terechtkomt. Veranderingen in temperatuur en druk kunnen uw tandpasta in beweging brengen als de dop tijdens het transport losraakt.

Hoeveel tandpasta moet ik inpakken?

Een enkele tube tandpasta van 3,4 oz is voor de meeste mensen voldoende voor minstens een week reizen. Zelfs voor degenen die sterk gefocust zijn op tandverzorging en meerdere keren per dag kunnen poetsen, gaat een enkele tube van 3,4 oz minstens een week mee, zo niet langer.

Alleen bij reizen langer dan 2 weken kunt u overwegen een extra tube tandpasta mee te nemen.

Het is ook de moeite waard om te overwegen dat je op je bestemming nog een tube tandpasta kunt kopen of vaste tandpastatabletten kunt gebruiken, die we later zullen behandelen.

3.4oz - Hoe het verschil te zien tussen volume en gewicht

3,4 gram is niet altijd deprecieshetzelfde als 3,4 vloeibare ounces, maar ze zijn dichtbij. Hoewel beide een meeteenheid vertegenwoordigen, vertegenwoordigt 'ounces' op zichzelf een gewicht. 'Fluid ounces' meet en vertegenwoordigt een volume. Je hebt bijvoorbeeld misschien 6 ons meel nodig voor een recept, terwijl je misschien ook 6 vloeibare ons melk nodig hebt.

Voor vliegreizen verwijst de TSA naar de 'fluid ounces'-meting, ook al wordt dit niet expliciet vermeld. Je zult zien dat bijna alle tandpastatubes de inhoud van hun tandpasta in 'ounces' vermelden, net als in een gewicht.

Kan dit ertoe leiden dat TSA u vraagt ​​uw tandpasta weg te gooien? In theorie wel, maar het is hoogst onwaarschijnlijk.

Het echte verschil zit hem in de dichtheid van de materialen die u meet. 6 vloeibare ounces water weegt 6 ounces. Echter, 6 vloeibare ounce tandpasta mag niet 6 ounce wegen. Het hangt helemaal af van de samenstelling van de tandpasta.

We zijn hier haren aan het splitsen. TSA gaat de dichtheid van je tandpasta niet controleren en zal het je ook niet moeilijk maken zolang je een tube tandpasta in reisformaat hebt. In werkelijkheid is het absoluut ergste dat kan gebeuren, dat je wordt gevraagd om het weg te gooien voordat je door het controlepunt gaat. Als dat gebeurt, ga dan naar je bestemming, koop een nieuwe tube, probleem opgelost.

Is tandpasta op recept toegestaan ​​door TSA-beveiliging?

Dat meldt de TSA-website, "TSA staat grotere hoeveelheden medisch noodzakelijke vloeistoffen, gels en spuitbussen in redelijke hoeveelheden toe voor uw reis, maar u moet deze ter inspectie aangeven bij TSA-agenten bij het controlepunt."

Onder deze definitie vallen onder meer tandpasta's op recept, zoals:

  • Colgate PreviDent 5000 Boster Plus sterkte op sterkte
  • Clinpro 5000 Tandpasta

Dit zijn tandpasta's met een grotere hoeveelheid fluoride in vergelijking met vrij verkrijgbare opties. Hiervoor heeft u een recept van uw tandarts nodig en het wordt aanbevolen om dat recept mee te nemen als u op reis gaat.

Praat met uw tandarts voordat u op reis gaat om indien mogelijk een bijgewerkt recept te krijgen. Sommige winkeliers bieden tandpasta op recept aan in flessen van 3,4 oz (100 ml), zoals:

Mondwater op recept valt onder dezelfde categorie.

Vaste tandpasta en andere alternatieven

Een andere mogelijkheid om te overwegen isvaste tandpastatabletten. Deze bestaan ​​uit een tablet die je op een natte tandenborstel legt en vervolgens poetst zoals je normaal zou doen.

Deze zijn meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten, bedoeld om dezelfde reinigingskracht te bieden als conventionele tandpasta's, en zijn redelijk betaalbaar. Deze vallen niet onder de 3-1-1-vloeistoffenregel, aangezien het geen vloeistoffen of gels zijn en je er zoveel kunt meenemen als je wilt.

Als alternatief zou je eenCrest Scope (voorheen Crest Wisp). Dit zijn tandenborstels voor eenmalig gebruik die vooraf geplakt zijn en een flosdraad en tongschraper bevatten. Ze zijn elk afzonderlijk verpakt in verpakkingen van 2.

Ten slotte is een andere optie om te overwegentandpasta poeder. Het is een droog poeder dat je mengt met water en normaal gebruikt om je tanden mee te poetsen. Nogmaals, net als de tandpastatabletten, omdat het een vaste stof is, is het niet gebonden aan de 3-1-1-vloeistoffenregel en kun je zoveel meenemen als je wilt.

FAQ

Telt tandpasta als een vloeistof voor TSA?

Ja, tandpasta telt als vloeistof bij het passeren van een veiligheidscontrole. Elke persoon mag maximaal 3,4 oz (100 ml) vloeistof in zijn handbagage meenemen als hij binnen de Verenigde Staten reist.

Mag je tandpasta meenemen in een vliegtuig?

Ja, je mag tandpasta meenemen in het vliegtuig, al moet het wel voldoen aan de 3-1-1 richtlijnen voor vloeistoffen.

Hoeveel tandpasta mag je meenemen in het vliegtuig?

Je mag maximaal 100 ml tandpasta meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Elk groter bedrag moet samen met uw bagage worden ingecheckt.

Mag ik tandpasta op recept meenemen in het vliegtuig?

Ja, u kunt tandpasta op recept meenemen in het vliegtuig, zolang deze binnen de limiet van 3,4 oz (100 ml) voor vloeistoffen zit en u een geldig recept van uw tandarts heeft. Het wordt aanbevolen om als extra voorzorgsmaatregel het recept mee te nemen als u op reis gaat.

Zijn er alternatieven voor het meenemen van tandpasta in het vliegtuig?

Ja, er zijn alternatieven voor het meenemen van tandpasta in het vliegtuig, zoals vaste tandpasta, tandpastatabletten en voorverpakte tandpasta.

Wordt tandpasta tijdens het vliegen als een vloeistof beschouwd?

Ja, tandpasta wordt tijdens het vliegen als een vloeistof beschouwd en moet binnen de limiet van 3,4 oz (100 ml) voor vloeistoffen zijn om het in uw handbagage mee te nemen. Elk groter bedrag moet samen met uw bagage worden ingecheckt.

Kan ik mijn tanden poetsen in een vliegtuig?

Ja, je kunt je tanden poetsen in het vliegtuig. Het is het beste om spaarzaam water te gebruiken bij het poetsen van uw tanden om te voorkomen dat u het op andere passagiers of het vliegtuig zelf morst. Als je niet kunt wachten tot je landt, wil je misschien eenwegwerptandenborstel die vooraf is geplakt, of eenCrest Wisp, waarvoor geen water nodig is.

Hoeveel tandpasta mag je meenemen in het vliegtuig? TSA-regels uitgelegd (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6420

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.