Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (2024)

We kunnen een kleine commissie ontvangen (zonder extra kosten voor jou) als je een artikel koopt via links op deze pagina. Bedankt. ❤️

Of je nu rookt of gewoon een aansteker mee wilt nemen in je handbagage voor kamperen of buitenactiviteiten, het is belangrijk om de regels en beperkingen te kennen voor het meenemen van aanstekers in vliegtuigen.

Hier is een snel antwoord: sigaretten en wegwerp- of Zippo-type aanstekers zijn toegestaan ​​in vliegtuigen in handbagage en ingecheckte bagage.

Aanstekers met gas of brandstof zijn niet toegestaan ​​in ingecheckte tassen als er brandstof op zit. De TSA staat sommige andere soorten aanstekers niet toe, zoalszaklamp aanstekersof een aansteker in de vorm van een wapen.

In deze blogpost kijken we naar de TSA- en FAA-regels met betrekking tot het meenemen van aanstekers in zowel handbagage als ingecheckte bagage, welke soorten aanstekers zijn toegestaan ​​en hoe je een aansteker inpakt voor je vlucht.

Laten we er meteen in duiken.

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (1)

Houd er rekening mee dat deze regels voornamelijk van toepassing zijn op Amerikaanse luchthavens waar de TSA en FAA regelen welke items mee moeten worden genomen in vliegtuigen. Als u in een ander land reist, zorg er dan voor dat u de regelgeving van dat land controleert.

Mag je aanstekers meenemen in handbagage?

De TSA-regels voor sigarettenaanstekers zijn vrij duidelijk.

Volgens de TSA zijn sigarettenaanstekers (wegwerpaansteker of zippo-type aansteker) dat weltoegestaanin uw handbagage, behalve Arc Lighters, Plasma Lighters, Electric Lighters.

Er is slechts één aansteker per passagier toegestaan ​​en u mag deze tijdens de vlucht niet gebruiken, zorg ervoor dat u de aansteker in uw zak of persoonlijk item bewaart.

Hier is een schermafbeelding van de TSA:

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (2)

Brandon vraagt ​​de TSA of zijn BIC-aansteker in vliegtuigen is toegestaan ​​en hier is het antwoord.

De TSA-klantenservice antwoordde dat je één wegwerpaansteker of zippo-type aansteker in handbagage mag meenemen.

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (3)

Om veiligheidsredenen is het raadzaam om tijdens de vlucht toegestane aanstekers in uw persoonlijke item of in uw zak te stoppen.

Houd er rekening mee dat de TSA-agenten de volledige bevoegdheid hebben om een ​​item uit het vliegtuig te accepteren of te verbieden, dus zorg ervoor dat u deze voorschriften zorgvuldig doorneemt.

Tip
Type aanstekersHandbagageGecontroleerde bagage
Aansteker met brandbaar gas (butaan, inclusief wegwerpaanstekers zoals BIC-aanstekers)ToegestaanNiet toegestaan
Arc AanstekersToegestaan ​​met speciale instructiesNiet toegestaan
Aansteker met ontvlambare vloeistof geabsorbeerd in een voering (Zippo-type)ToegestaanNiet toegestaan
Elektronische aanstekersToegestaan ​​met speciale instructiesNiet toegestaan
Aansteker met niet-geabsorbeerde vloeistof (waaronder vele grote en antieke aanstekers met pit)Niet toegestaanNiet toegestaan
Fakkelaansteker (bekend als blauwe vlamaansteker, straalaansteker, sigarenaanstekers)Niet toegestaanNiet toegestaan
Plasma aanstekersToegestaan ​​met speciale instructiesNiet toegestaan
Fakkelaansteker of extra aanstekers in een DOT Special Permit-containerNiet toegestaanToegestaan ​​in de VS
Aansteker in de vorm van een geweer of ander wapenNiet toegestaanNiet toegestaan
E-aanstekersToegestaan ​​met speciale instructiesNiet toegestaan
Aanstekergasvullingen (butaan) en aanstekervloeistofNiet toegestaanNiet toegestaan
Chef fakkel, micro fakkel, utility fakkelNiet toegestaanNiet toegestaan
Flessen of jerrycans met ontvlambaar gas (butaan, roaan, enz.)Niet toegestaanNiet toegestaan

Mag je aanstekers meenemen in ingecheckte bagage?

U kunt maximaal twee 2 extra aanstekers meenemen in uw ingecheckte bagage, maar u moet ze in eenDOT goedgekeurde kofferluchtdichte reiscontainers voor aanstekers.

De meeste aanstekerfabrikanten zoalskolibrie,Prometheus, EnZippohebben speciale DOT-vergunningen verkregen voor hun lichtere reiscontainers.

Ter herinnering aanstekers met niet-geabsorbeerde vloeistof; Fakkelaansteker bekend als (blauwe vlamaansteker, straalaansteker, sigarenaansteker); Aanstekers in de vorm van een geweer of ander wapen zijn niet toegestaan ​​in handbagage en in de wacht.

Dit vind je misschien ook leuk:Kun je lucifers meenemen in een vliegtuig?

Zijn elektrische aanstekers toegestaan ​​in vliegtuigen?

Ik wilde meer informatie vinden over het meenemen van elektrische aanstekers in een vliegtuig.

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (4)

De TSA staat elektronische aanstekers onder bepaalde voorwaarden echt alleen toe in handbagage (zoals u kunt zien in detafel) en met speciale instructies.

Ook al staan ​​ze ze in werkelijkheid niet toe en geven ze geen aanvullende info.

Hier zijn enkele antwoorden van de TSA-klantenservice op Twitter.
De TSA zegt dat USB-oplaadbare aanstekers en elektronische aanstekers niet zijn toegestaan ​​in handbagage of ingecheckte bagage.

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (5)

Kan ik tankbeurten of brandstof meenemen in een vliegtuig?

NEE !! u kunt geen navullingen of extra brandstof voor uw aansteker meenemen in het vliegtuig.

En zelfs in een gesloten DOT-goedgekeurde reistas, zorg ervoor dat je aansteker volledig gevuld is voordat je hem meeneemt aan boord.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt uw aansteker op bijna elke bestemming bijvullen.

Mag je lege aanstekers meenemen in vliegtuigen?

U kunt lege aanstekers onbeperkt meenemen in zowel handbagage als ingecheckte bagage. Het is echter aan te raden om ze in ingecheckte bagage mee te nemen (indien nodig).

Het dragen van meerdere lege aanstekers kan vertragingen voor u veroorzaken bij de checkpoint-beveiliging, dus pak uw aanstekers verstandig in en ze bevatten geen gas of brandstof, zodat de beveiligingsagent dat vroegtijdig opmerkt.

Mag je aanstekers meenemen op een internationale vlucht?

Misschien heb je een aansteker nodig voor persoonlijk gebruik of wil je er gewoon een meenemen op vakantie, maar voordat je je tas inpakt en je eigen aansteker opbergt, moet je op de hoogte zijn van de regels voor het meenemen van aanstekers in vliegtuigen op internationale vluchten.

De meeste luchtvaartmaatschappijen staan ​​aanstekers toe voor persoonlijk gebruik, dit is bijvoorbeeld wat British Airways zei over reizen met aanstekers:

U kunt één klein pakje veiligheidslucifers of een kleine sigarettenaansteker die geen niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof (anders dan vloeibaar gas) bevat, bij u dragen, maar niet in uw hand- of ingecheckte bagage. Deze items moeten voor persoonlijk gebruik zijn.

Aanstekerbrandstof, aanstekervullingen, 'Strike Anywhere'-lucifers, 'Blue Flame'- of 'Cigar'-aanstekers zijn verboden.

British Airways

De FAA en de luchtvaartautoriteiten staan ​​het meenemen van gevaarlijke voorwerpen in ingecheckte bagage, waaronder butaanaanstekers, niet toe.

De meeste luchtvaartmaatschappijen adviseren om één aansteker per passagier mee te nemen en deze moet in een zak worden bewaard (zoals hierboven vermeld), en mag geen niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof bevatten, behalve vloeibaar gas.

Regels voor luchtvaartmaatschappijen

LuchtvaartmaatschappijenReglement
Amerikaanse luchtvaartmaatschappijenVolgensAADe TSA staat persoonlijke en gewone aanstekers toe in handbagage, maar geen zaklampaanstekers.
Wanneer u van/naar/door Japan reist, mag u één aansteker per persoon meenemen.
Voor alle andere reizen kunt u ook handbagage meenemen: gewone "Bic-stijl" en onverzegelde "Zippo-stijl" aanstekers. U kunt niet reizen met: Zaklamp-/windvaste aanstekers; "Strike-anywhere"-overeenkomsten; Aanstekervloeistof
United AirlinesVolgens United Airlines staat de TSA gewone aanstekers toe voor persoonlijk gebruik in handbagage, maar geen zaklampaanstekers.
Internationaal vertrek je vanuit Beijing
Alle lucifers en aanstekers zijn verboden in ingecheckte en handbagage op vluchten die vertrekken uit Beijing.
Als u vertrekt vanuit Japan
Er gelden meer beperkingen voor het reizen met aanstekers uit Japan. Het Japanse Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) beperkt reizigers tot slechts één aansteker bij vertrek uit Japan. Olieaanstekers zijn verboden, maar als een aansteker brandstof bevat die als sorptiemiddel wordt geabsorbeerd, is het toegestaan.
emiraatVolgensEmiratenLucifers, veiligheid (één klein pakje) of een kleine sigarettenaansteker die geen niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof bevat, anders dan vloeibaar gas, bedoeld voor gebruik door een persoon wanneer deze op de persoon wordt gedragen. Aanstekerbrandstof en het bijvullen van aanstekers zijn niet toegestaan ​​op eigen persoon of in ingecheckte of handbagage. Let op: lucifers met "strike anywhere", "blauwe vlam" of "sigaar"-aanstekers zijn verboden.
British AirwaysVolgens British Airways mag u een klein pakje veiligheidslucifers of een kleine sigarettenaansteker die geen niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof (anders dan vloeibaar gas) bevat, bij u dragen, maar niet in uw hand- of ingecheckte bagage. Deze items moeten voor persoonlijk gebruik zijn.
QuantasVolgensQuantasSigaretten, Zippo-, Arc-, Plasma-aanstekers of veiligheidslucifers zijn niet toegestaan ​​in handbagage of ingecheckte bagage.
Passagiers kunnen One aansteker meenemen in de handbagage, en het verdient de voorkeur om deze in een passagierszak of persoonlijk item te plaatsen.
De aansteker kan geen niet-geabsorbeerde vloeibare brandstof bevatten, behalve vloeibaar gas.

Hoe aanstekers in te pakken voor een vlucht?

Aanstekers zijn gemakkelijk in te pakken, maar hier zijn enkele handige tips voor het meenemen van een aansteker in uw bagage:

Als je het bij je hebt in het vliegtuig:

  • Neem slechts één aansteker mee die u kunt gebruiken.
  • Stop de aansteker in een zak waar je gemakkelijk bij kunt, zodat je hem er gemakkelijk uit kunt halen als je door de beveiliging gaat.

Als u uw bagage controleert:

  • Zorg ervoor dat de aansteker leeg is voordat je hem in je tas stopt.
  • Stop de aansteker in je bagage, maar wikkel hem in kleding of gebruik een stropdas om hem veilig te houden.
  • Als je meer dan één aansteker hebt, stop ze dan allemaal in een doorzichtige plastic zak zodat ze gemakkelijk te vinden zijn bij de beveiliging.

Dit vind je misschien ook leuk: Mag je sigaren meenemen in een vliegtuig?

Misschien wilt u tijdens uw lange vlucht proberen een sigaret te roken, maar houd er rekening mee dat roken aan boord van de vliegtuigen ten strengste verboden is en kan leiden tot juridische gevolgen.

Belangrijk

Hoe zit het met andere brandbare items?

Bijna 20% van de vliegtuigincidenten wordt veroorzaakt doorvuur, Het is dus duidelijk dat gevaarlijke items niet veilig zijn wanneer ze zowel in handbagage als in ingecheckte tassen worden vervoerd.

Als u van plan bent om een ​​van deze items mee te nemen op uw volgende vlucht, moet u er nog eens goed over nadenken, want het wordt in beslag genomen bij de veiligheidscontrole, zij zorgt ervoor dat u thuis vertrekt of een ander item krijgt op uw bestemming:

  • Brandstof
  • Aanstekervloeistof
  • Vloeibare bleek
  • Strike-anywhere-wedstrijden
  • Gas fakkels
  • Vuurwerk en crackers
  • Dynamiet
  • Ontvlambare vloeistof, gel of spuitbusverf
  • Benzine, propaan, alles wat brand kan veroorzaken

Vind de volledige lijsthier.

Laatste gedachten

Over het algemeen staat de TSA sommige soorten aanstekers toe in zowel handbagage als ingecheckte bagage.

Wegwerpaanstekers of sigarettenaanstekers zijn toegestaan ​​in de handbagage voor persoonlijk gebruik.

Elektronisch aangedreven aanstekers zijn niet toegestaan ​​in zowel handbagage als ingecheckte bagage.

Als je een sigaret of eenvapenhet is beter om dit te doen voordat u op de luchthaven aankomt of nadat u de luchthaven heeft verlaten, aangezien roken in de meeste luchthavengebieden niet is toegestaan.

We hopen dat dit helpt

Fijne reizen

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (6)

Lee, is gepassioneerd door reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ze is een slimme reiziger die graag licht inpakt, verschillende bagagemerken test en op zoek gaat naar budgetvriendelijke luchtvaartopties. Lee vindt het leuk om unieke recepten te maken als ze niet onderweg is.

Mensen vragen ook:

  • Mag je een elektrisch scheerapparaat meenemen in een vliegtuig?
  • Kan ik een telefoonoplader meenemen in een vliegtuig?
  • Mag je een ventilator meenemen in een vliegtuig?
  • Kun je een steekvlam of een gasfakkel meenemen in een vliegtuig?
  • Kun je lijm meenemen in een vliegtuig?
  • Kun je Bike Co2-cartridges meenemen in een vliegtuig?
  • Kun je een bladerdeeg meenemen in een vliegtuig?
  • Kun je een campingkachel meenemen in een vliegtuig?
Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels (2024)

FAQs

Kun je een aansteker meenemen in een vliegtuig 2023? De TSA-regels? ›

Over het algemeen zijn reguliere aanstekers (butaan, benzine, of elektrisch) meestal toegestaan in je handbagage, maar niet in je ingecheckte bagage vanwege veiligheidsredenen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben als regel dat je maximaal 1 aansteker mag meenemen aan boord.

Kan een aansteker in je koffer? ›

Je mag in Nederland slechts één aansteker meenemen in het vliegtuig. Deze aansteker moet je meenemen in een doorzichtige, verzegelde zak en de hele vlucht bij je houden. Het is niet toegestaan een aansteker in je ingecheckte bagage te doen. Het is niet toegestaan om meer dan één aansteker mee aan boord te nemen.

Waarom geen aansteker in ruimbagage? ›

Officieel bekeken, “mag je geen enkel voorwerp in je handbagage meenemen waarmee je jezelf of andere passagiers mee kunt verwonden”. Gek genoeg mag je wel een aansteker meenemen in het vliegtuig. Alleen niet meer dan één. Om het nog verwarrender te maken, moet je de aansteker bij je houden gedurende de vlucht.

Wat mag er in je handbagage naar Amerika? ›

Je mag in je handbagage 1 liter aan vloeistoffen meenemen. Voorwaarde is dat ze verpakt zijn in verpakkingen van elk 100 ml. Stop alle vloeistoffen als gels, spuitbussen, zalfjes enzovoorts in een hersluitbare en doorzichtige plastic zak. Medicijnen en/of dieetvoeding mag ook in de handbagage.

Hoeveel aanstekers mag je in je koffer? ›

Aansteker meenemen: mag het wel of niet? Je mag maximaal 1 kleine aansteker meenemen in het vliegtuig. Deze aansteker moet “op de persoon gedragen worden”. Dus in je broekzak bijvoorbeeld, en niet in je bagagestuk.

Hoeveel aanstekers mag je meenemen in het vliegtuig? ›

Over het algemeen zijn reguliere aanstekers (butaan, benzine, of elektrisch) meestal toegestaan in je handbagage, maar niet in je ingecheckte bagage vanwege veiligheidsredenen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben als regel dat je maximaal 1 aansteker mag meenemen aan boord.

Wat mag er wel en niet in je koffer? ›

In principe mag je bijna alles meenemen in je ruimbagage, tenzij het op de lijst van verboden voorwerpen staat. Hierbij kun je denken aan drugs, chemische stoffen en (onderdelen van) wapens, maar ook speelgoed wapens. Ook ontvlambare en gevaarlijke vloeistoffen kun je beter thuislaten.

Kan je een aansteker hervullen? ›

Druk hard en laat gedurende een paar seconde gas in de aansteker lopen. Vul de aansteker tot deze helemaal gevuld is met gas. Zodra de aansteker gevuld is, laat je de aansteker ongeveer 5 minuten rusten. Al het overgebleven gas kan dan oplossen, en een mogelijk defect aan de aansteker kan dan duidelijk worden.

Hoe oud mag je een aansteker kopen? ›

Wettelijk is er geen minimale leeftijd voor de verkoop van aanstekers. Wel kan het zijn dat jou plaatselijke winkel hier zelf regels voor heeft. Zo kunnen ze dus verkoop van tabak-gerelateerde artikelen als aanstekers weigeren. Ook online gelden er geen leeftijdsregels.

Kan je een aansteker meenemen in het vliegtuig? ›

Kleine aanstekers en veiligheidslucifers mogen alleen mee als ze op de persoon worden gedragen, niet als handbagage.

Kan paracetamol in handbagage? ›

Denk aan een reisapotheek met onder meer paracetamol, diarreeremmers, EHBO-artikelen en een insectenwerend middel. Stop alle medicijnen in de handbagage in plaats van in de ruimbagage. "In het ruim vriest het, waardoor de werkzaamheid verloren kan gaan.

Is een handtas ook handbagage? ›

Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's.

Hoe streng is American Airlines met handbagage? ›

Bij American Airlines mag je 1 tas en 1 persoonlijk artikel als handbagage meenemen. De maximale afmetingen van handbagage bij American Airlines zijn 23 x 36 x 56 centimeter.

Hoeveel sigaretten mag je meenemen in het vliegtuig naar Amerika? ›

200 sigaretten (1 slof), óf. 50 sigaren, óf. 250 gram tabak, óf. 100 cigarillo's (kleine sigaartjes van maximaal 3 gram)

Wat mag je meenemen Amerika? ›

U mag producten meenemen als (designer)kleding, elektronica en gadgets, schoenen, accessoires, tassen en sieraden, parfum, speelgoed en souvenirs. Zolang de totale waarde maximaal € 430 is, hoeft u geen invoerrechten of btw te betalen.

Hoe vul je een aansteker bij? ›

Over het algemeen kunt u elk merk butaan-(aansteker)gas gebruiken dat te koop is in Europa. Natuurlijk zijn er wel kwaliteit verschillen in de merken gas. Het verschil in het gas zit hem in het vet gehalte dat in het gas zit.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5964

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.