Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (2023)

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (1)

We weten allemaal dat er veel regels en voorschriften zijn die horen bij vliegreizen. Van het TSA-screeningproces tot bagagebeperkingen, het kan moeilijk zijn om bij te houden wat wel en niet is toegestaan. Een veel voorkomende vraag die veel reizigers hebben, is of ze deodorant wel of niet mee mogen nemen in het vliegtuig. Het antwoord is ja, maar er zijn enkele richtlijnen die u moet volgen. In deze gids leggen we alles uit wat u moet weten over het meenemen van deodorant in een vliegtuig, inclusief het onderzoeken van de verschillende soorten deodorant en bespreken of u ze in uw handbagage of ingecheckte tas kunt meenemen.

Inhoudsopgave

Soorten deodorant en anti-transpiranten

Voordat we ingaan op de TSA-regelgeving, is het belangrijk op te merken dat er verschillende soorten deodorant zijn, waaronder vast, roll-on, aerosol, gel en poeder. Elk type deodorant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan onderhevig zijn aan verschillende TSA-voorschriften.

Stevig

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (2)

(Video) Long-haul flight tips SURVIVAL GUIDE: Proven strategies for an easy-peasy flight (even in economy)

Vaste deodorant komt meestal in de vorm van een stick en wordt rechtstreeks op de oksels aangebracht. Het isgeformuleerdmet een wasachtige basis die helpt om op zijn plaats te blijven en de actieve ingrediënten langzaam af te geven gedurende de dag. Vaste deodorants hebben vaak de voorkeur van degenen die een eenvoudige en effectieve oplossing willen die gemakkelijk aan te brengen is en enkele uren kan blijven zitten.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken vaste deodorant:

Roll-On

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (3)

Roll-on deodorant is een vloeistof die met een rollerball-applicator op de oksels wordt aangebracht. Het is meestal geformuleerd met een mengsel van water en actieve ingrediënten die zijn ontworpen om snel te drogen en langdurige geurbescherming te bieden. Roll-on deodorants hebben vaak de voorkeur van mensen die geen witte resten op hun kleding willen en van mensen met een gevoelige huid, waarbij veel merken minder irriterend zijn dan andere soorten deodorants.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken roll-on deodorant:

Aërosol

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (4)

Aerosol-deodorants worden geleverd in een spuitbus en worden aangebracht door het product op de oksels te spuiten. Ze bevatten meestal een combinatie van alcohol, drijfgassen en actieve ingrediënten die zijn ontworpen om snel te verdampen en langdurige geurbescherming te bieden. Deodorants in spuitbussen hebben vaak de voorkeur van degenen die een snel en gemakkelijk applicatieproces en een lichte, verfrissende geur willen.

(Video) International Travel Tip: Pre-pack your carry-on Powders, Liquids, Aerosols and Gels

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken deodorant in spuitbussen:

Gel

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (5)

Geldeodorants zijn vergelijkbaar met vaste deodorants, maar ze hebben een gelachtige consistentie. Na het aanbrengen van de gel wachten gebruikers vaak tot deze droog is voordat ze zich aankleden, wat voor mensen die haast hebben vervelend kan zijn. Geldeodorants hebben vaak de voorkeur van degenen die een niet-plakkerige formule willen die geen witte vlekken op hun kleding achterlaat.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken geldeodorant:

Poeder

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (6)

Poederdeodorants zijn een minder vaak voorkomende vorm van deodorant die in poedervorm wordt geleverd. Ze worden meestal op de oksels aangebracht met een poederdons of een borstel en werken door vocht te absorberen en geurveroorzakende bacteriën te neutraliseren. Deodorants in poedervorm hebben vaak de voorkeur van diegenen die een natuurlijke en niet-irriterende oplossing willen die vrij is van chemicaliën en geurstoffen.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken poederdeodorant:

(Video) How to Make the Most of Your Flight ExperienceThe Thrill of Flight: A Guide to the Unknown

Mag je deodorant meenemen in je handbagage?

Ja, je mag deodorant meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Dit omvat vaste, roll-on, aerosol, gel en poeder anti-transpiranten en deodorants. Afhankelijk van het type deodorant dat u meeneemt, zijn er echter enkele beperkingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Dit is wat u moet weten.

Vaste (stick) deodorantsEnpoeder deodorantskan zonder enige maatbeperking in uw handbagage worden verpakt.

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (7)

Roll-on deodorantszijn ook toegestaan ​​in uw handbagage, maar aangezien de inhoud in de roll-on applicator vloeibare roll-on deodorants is, moeten ze voldoen aan de vloeistofbeperkingen van de TSA. Dit betekent dat elke container 3,4 ounces (100 milliliter) of minder moet zijn en dat alle containers in een doorzichtige zak van een kwart liter moeten passen.

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (8)

Deodorants in spuitbussenzijn toegestaan ​​in uw handbagage in een vliegtuig. Ze moeten echter voldoen aan de vloeistofbeperkingen van de TSA, net als roll-on deodorants, aangezien er vloeistof in de container zit. Dit betekent dat elke container niet groter mag zijn dan 3,4 ounces (100 milliliter) en dat alle containers in een doorzichtige zak van een kwart liter moeten passen.

Mag je deodorant meenemen in een vliegtuig? Een uitgebreide gids. - Kun je het brengen? (9)

(Video) Vader laat 13-jarige zoon roken en drinken - DAT IS TOCH NIET NORMAAL? #01

Gel-deodorantszijn ook toegestaan ​​in uw handbagage, maar vergelijkbaar met vloeistoffen,gels moeten in containers van 3,4 ounce of kleiner zijn. Alle containers van 3,4 ounce moeten in een verzegelde, doorzichtige plastic zak met ritssluiting van 1 liter passen, samen met uw andere vloeistoffen, spuitbussen, gels, crèmes en pasta's, en er is slechts één plastic zak met ritssluiting toegestaan ​​per passagier binnenin hun handbagage.

Mag je deodorant meenemen in je ingecheckte tas?

In tegenstelling tot uw handbagage kunt u uw anti-transpiranten en deodorants in uw ingecheckte bagage plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over maatbeperkingen, ongeacht het type (vast, roll-on, spuitbus, gel of poeder). Toch zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten bij het inpakken van deze artikelen.

Wat betreft roll-on, aerosol en geldeodorants,de FAA heeft grenzenop het totale aantal beperkte medicinale en toiletartikelen, inclusief spuitbussen, dat in ingecheckte bagage mag worden vervoerd. De totale hoeveelheid per persoon mag niet meer zijn dan 2 kg (70 ounces) of 2 L (68 fluid ounces), waarbij de capaciteit van elke container niet groter is dan 0,5 kg (18 ounces) of 500 ml (17 fluid ounces).

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je deodorant goed in je ingecheckte tas zit. Als u bijvoorbeeld een deodorant in een spuitbus heeft, moet u ervoor zorgen dat de container op geen enkele manier wordt doorboord of beschadigd. Hierdoor kan de container tijdens de vlucht gaan lekken of zelfs ontploffen, wat niet alleen rommelig is maar ook een gevaar voor de veiligheid kan vormen. Bovendien moet de knop of het mondstuk op toegestane apparaten voor het vrijgeven van aerosolen worden beschermd door doppen of andere geschikte middelen om onbedoeld vrijkomen te voorkomen.

Wat betreft hoe ik omga met het inpakken van gels, areosols of vloeistoffen die ik in mijn ingecheckte tas zou kunnen hebben, ik stop ze in een afgesloten plastic zak. Ik zal vaak een afsluitbare diepvrieszak ter grootte van een liter gebruiken om grotere containers of meerdere items in op te bergen. Dit helpt ervoor te zorgen dat zelfs als er iets uit de container lekt, de rommel in de zak blijft zitten. Ik plaats deze tas in het midden van mijn koffer omringd door zachte kleding om de kans op lekkage verder te minimaliseren die kan optreden als de tas per ongeluk wordt geraakt wanneer de tas wordt verplaatst door bagageafhandelaars op de luchthaven.

Mag je deodorant meenemen op internationale vluchten?

Over het algemeen zou het goed moeten zijn om de regels van de TSA te volgen met betrekking tot verschillende soorten deodorant in uw ingecheckte of handbagage, aangezien de meeste landen vergelijkbare regels hebben als de TSA als het gaat om deodorant. Voor mezelf gesproken, ik heb nog nooit problemen gehad met deodorants of anti-transpiranten die ik in mijn tassen heb gehad.

Als u echter internationaal reist en de Verenigde Staten verlaat en naar een ander land gaat en u vragen heeft over een item, vooral iets dat duur is of dat u om een ​​andere reden niet wilt verliezen, kunt u altijd het beste contact opnemen met het douanekantoor op uw bestemming om ervoor te zorgen dat uw artikelen het land worden binnengelaten.

(Video) The Second Coming of Christ | Spurgeon, Moody, Ryle, and more | Christian Audiobook

Als je vanuit een ander land naar de Verenigde Staten reist en je hebt vragen of een bepaald artikel de Verenigde Staten mag worden binnengelaten, neem dan contact op met de Amerikaanse douane en grensbewaking, die de toegangsprocedures tot de Verenigde Staten regelt. Zij hebben informatie oververboden en beperkte items online. Voor vragen over specifieke artikelen kunt u rechtstreeks contact opnemen met het CBP viahttps://www.cbp.gov/contact.

Laatste gedachten

Er zijn verschillende soorten deodorants en anti-transpiranten, waaronder vast, roll-on, aerosol, gel en poeder. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is onderhevig aan andere TSA-regelgeving. Vaste deodorants en poederdeodorants hebben geen maatbeperkingen en kunnen in handbagage worden verpakt. Roll-on-, aerosol- en gel-deodorants kunnen ook in uw handbagage aan boord worden gebracht, maar ze moeten voldoen aan de vloeistofbeperkingen van de TSA en hun containers moeten in een doorzichtige zak van een liter passen. Ongeacht het type kunnen deodorants ook in ingecheckte bagage worden geplaatst zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over maatbeperkingen. Als u deze eenvoudige tips onthoudt, kunt u uw favoriete anti-transpirant of deodorant meenemen op uw volgende reis zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of u wel aan de TSA-regels voldoet.

FAQs

Kan je spuit deo meenemen in het vliegtuig? ›

Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.

Kan Deo in ruimbagage? ›

In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.

Is Deo een vloeistof? ›

De meest voorkomende vloeistoffen die in handbagage worden vervoerd, zijn toiletartikelen als parfum, shampoo, deodorant, gel, mascara, zonnebrand, crème en lippenstift. De regel geldt echter ook voor o.a. drank en etenswaren. Pindakaas, mosterd en mayonaise worden bijvoorbeeld ook gezien als vloeistoffen.

Kan haarspray in ruimbagage? ›

Volgens de TSA-voorschriften is haarlak toegestaan in de hand- en ruimbagage zolang het voldoet aan de 3-1-1-regel. Dit betekent dat de verpakking niet meer dan 3,4 ounce of 100 milliliter mag wegen en verpakt moet zijn in een doorzichtige plastic zak ter grootte van een kwart liter.

Wat moet je uit je tas halen bij de douane? ›

Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.

Wat mag niet in de handbagage in het vliegtuig? ›

Verboden om in je handbagage mee te nemen
  • Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml. ...
  • Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken. ...
  • Verdovingsapparaten. ...
  • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht. ...
  • Stompe slagvoorwerpen.

Welke apparaten niet in ruimbagage? ›

Nooit meer in je ruimbagage doen:

Sieraden en horloges; Camera('s); Elektronische apparaten, waaronder je laptop of iPad; Opladers (dus ook je powerbank niet);

Wat mag mee in ruimbagage shampoo? ›

Vloeistoffen. U kunt uw shampoo en andere vloeistoffen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk meenemen. Verpak alle vloeistoffen samen in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Als u grotere hoeveelheden wilt meenemen, kunt u dat in uw ruimbagage inpakken.

Hoeveel ml mag er in je ruimbagage? ›

Handbagage en ruimbagage

De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee. Deze beperkingen gelden niet voor medicijnen en babyvoeding.

Is mascara een vloeistof vliegtuig? ›

Als je een mascara in je handbagage mee wilt nemen, dan moet je deze in het daarvoor bestemde doorzichtige zakje doen. Ook mascara bedraagt doorgaans niet meer dan 100 ml, dus je kan het zonder zorgen meenemen.

Is lippenbalsem vloeistof handbagage? ›

Bij vloeistoffen en gels kun je denken aan shampoo, conditioner en douchegel maar ook aan producten zoals tandpasta, crèmes en zalfjes. Ook spuitbussen zoals deodorant en haarlak behoren tot de vloeistoffen en gels, net als vloeibare make-up producten zoals mascara, foundation, nagellak, lippenstift en lippenbalsem.

Is tandpasta een vloeistof? ›

Is tandpasta een vloeistof dan? Ja, of eigenlijk half vloeistof en half vaste stof. Hoe dan ook, gels, waar tandpasta onder valt, wordt op het vliegveld meegerekend als vloeistof. Je mag zoveel vloeistoffen meenemen als je wilt, maar het moet wel in één zak van 1 liter passen.

Waarom mag je niet meer dan 100 ml meenemen in het vliegtuig? ›

Ook met flesjes vloeistof in verpakkingen onder de 100 ml kun je grote problemen aan boord veroorzaken. Met de 100 ml regel ben je dus niet per definitie veiliger, dan zonder. Discussie over nut regelsVanaf de invoering in 2006 is er veel discussie geweest over het nut van deze vloeistofregels.

Welke Powerbank mag mee in het vliegtuig? ›

Je mag je powerbank in het vliegtuig mee nemen als de capaciteit 27.000 mAh of minder is. Doe altijd je powerbank in je handbagage, want powerbanks mogen niet in ruimbagage.

Welke vloeistoffen mogen in koffer? ›

Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.

Waarom mag je maar 100 ml in het vliegtuig? ›

Ook met flesjes vloeistof in verpakkingen onder de 100 ml kun je grote problemen aan boord veroorzaken. Met de 100 ml regel ben je dus niet per definitie veiliger, dan zonder. Discussie over nut regelsVanaf de invoering in 2006 is er veel discussie geweest over het nut van deze vloeistofregels.

Is mascara vloeistof in het vliegtuig? ›

Als je een mascara in je handbagage mee wilt nemen, dan moet je deze in het daarvoor bestemde doorzichtige zakje doen. Ook mascara bedraagt doorgaans niet meer dan 100 ml, dus je kan het zonder zorgen meenemen.

Welke scheermesjes mogen mee in handbagage? ›

Zoals eerder gezegd mogen losse scheermesjes (DEB), zelfs in hun originele verpakking, volgens de officiële regels niet in je handbagage worden meegenomen. Ze worden beschouwd als scherpe voorwerpen en vallen onder de restricties.

Videos

1. The Last Reformation - The Beginning (2016) - FULL MOVIE - Nederlands ondertiteld
(The Last Reformation)
2. Kwantumrealiteit, God en waarom het universum niet echt is met Caroline Cory
(Next Level Soul Podcast)
3. Miljoenen achtergelaten~ Verlaten victoriaans kasteel van de familie Wellington
(Bros Of Decay)
4. 10 geweldige houtbewerkingstools die u nu kunt kopen op Amazon #1 2021
(Wizilla Tech)
5. Waste and Webs | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 10
(Geek & Sundry)
6. Webinar: BIM-modellen aansturen met Dynamo
(CAD & Company)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 31/07/2023

Views: 6004

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.