Mag je haarlak meenemen in een vliegtuig? De regels van TSA laten gelden [2023] (2024)

Het gebruik van haarlak is een van de gemakkelijkste manieren om je haar in model te houden tijdens het reizen. Maar er is een groot punt van verwarring als het gaat om het meenemen van haarspray door de beveiliging van luchthavens en in een vliegtuig.

Mag je bijvoorbeeld spuitbussen haarlak meenemen en zijn er bepaalde maatbeperkingen?

In dit artikel zal ik alle verwarring wegnemen en je duidelijke uitleg geven over het type haarlak dat je kunt meenemen en tips geven over de beste manier om het mee te nemen.

Ik zal u ook informeren over enkele belangrijke FAA-beperkingen waarvan u misschien nog niet op de hoogte bent.

Inhoudsopgave

Mag je haarlak meenemen in een vliegtuig?

Ja, je mag haarlak meenemen in het vliegtuig. Als u haarspray als handbagage meeneemt, moet u ervoor zorgen dat uw vloeistof- of spuitbusflessen minder dan 3,4 ounce bevatten.

Als u haarlak in uw ingecheckte bagage vervoert, kunt u grotere bussen meenemen, maar u moet nog steeds voldoen aan de FAA-limietbeperkingen.

Blijf hieronder lezen voor meer informatie over de regels en beperkingen voor het meenemen van haarlak in een vliegtuig.

Tip:Gebruik de gratis appWalletFloom u te helpen gratis de wereld rond te reizen door de beste reiscreditcards en promoties te vinden!

Spuitbus versus haarspray met pompje

De meeste mensen gebruiken waarschijnlijk haarspray in een spuitbus.

Dit is het type bus onder druk met een klein mondstuk bovenop waardoor haarspray continu in een spraywolk kan worden verspreid.

Pomphaarspray vereist dat je het mondstuk pompt om het uit de fles te laten komen. Dit type haarspray moet worden behandeld als een echte vloeistof, aangezien het geen spuitbus is.

Voor de TSA-regels voor handbagage en ingecheckte bagage maakt het echter niet echt uit of u een spuitbus of een pompje haarlak heeft.

Het enige grote verschil tussen de twee is dat voor spuitbussen vereist is dat de knop/spuitmond wordt beschermd door doppen of andere geschikte middelen om onbedoeld vrijkomen te voorkomen.

Zorg ervoor dat je de vereiste voor een dop niet afblaast. Het lijkt misschien zo'n kleine vereiste, maar in het verleden heb ik spuitbussen moeten weggooien omdat de dop ontbrak!

Hoe haarlak mee te nemen in een vliegtuig

Wanneer u met het vliegtuig reist, moet u beslissen of u uw haarlak in uw handbagage of ingecheckte tas wilt meenemen. Beide zijn toegestaan ​​doorTSA.

Je handbagage gaat mee in het vliegtuig, wat betekent dat je de hele vlucht je haarspray bij je hebt. Het nadeel is dat uw artikel onder de vloeistofregel valt, wat betekent dat u alleen de kleinere bussen kunt meenemen.

Als je haarlak meeneemt in je ruimbagage, heb je daar tijdens je vlucht geen toegang toe. U kunt echter grotere blikken meenemen in uw ingecheckte bagage, maar er zijn nog enkele FAA-maatbeperkingen die ik hieronder zal bespreken.

Haarlak in je handbagage doen

Het eerste dat u moet weten over het meenemen van haarlak in een vliegtuig, is dat u dat zult zijnonderworpen aan deTSA-vloeistoffen 3-1-1-regel.

Deze regel stelt dat uw vloeistoffen in een container moeten worden bewaard die niet groter is dan 3,4 vloeibare ounces of (100 ml) en dat al uw vloeistofcontainers comfortabel moeten passen in een hersluitbare zak van een liter.

Een fles haarspray van normaal formaat zal waarschijnlijk variëren van 8 tot 12 ounce.Dit betekent dat je geen normaal formaat haarlak in je handbagage mag meenemen.

Het goede nieuws is echter dat je haarlakbussen in reisformaat vrij gemakkelijk kunt vinden.

U kunt TSA-conforme shampooflessen kopen, die in feite gewoon reisflessen haarspray zijn die worden geleverd in verpakkingen kleiner dan 3,4 vloeibare ounces.

Enkele populaire haarlakflessen voor op reis zijn:

Tijdens uw vlucht wilt u uw haarlak vrijwel altijd in uw bagage bewaren.

U wilt absoluut niet uw haarlak in de cabine spuiten.

De belangrijkste reden is dat omdat dit een besloten ruimte is, je die spuitbussen in het gezicht van andere passagiers zou kunnen laten vliegen.

Sommige mensen kunnen erg gevoelig zijn voor chemicaliën en je zou zelfs iemand kunnen schaden door je haarlak op je stoel te spuiten.

Dit is inderdaad de reden waarom de FAA passagiers vertelt om "raadpleeg de co*ckpitbemanning voordat u items gebruikt die sterke geuren of dampen afgeven.”

Het spuiten van haarlak in het vliegtuigtoilet (badkamer) is een andere zaak.

Persoonlijk zou ik het proberen te vermijden als je te maken hebt met een klein toilet en vliegende economie.

De reden is dat er veel economy-passagiers zijn en dat de kans dat iemand vlak na jou binnenkomt behoorlijk groot is - als je gewoon veel haarlak hebt gespoten, kan dat voor sommige passagiers een nare ervaring zijn.

Ik heb echter op een aantal zaken- en eersteklasvluchten gevlogen met grotere toiletten en daar waren geen problemen met het gebruik van haarlak.

Haarlak in ingecheckte bagage doen

Als u uw spuitbus haarlak in uw ingecheckte bagage wilt doen, is dat toegestaan, maar er zijn speciale beperkingen voor de hoeveelheid die u mag meenemen.

Kortom, de FAA verbiedt gevaarlijke stoffen in vliegtuigen, maar ze maken uitzonderingen voor bepaalde medicinale en toiletartikelen, zoals:haarlak,handdesinfecterende middelen, spuitbussen, ontsmettingsalcohol, inhalatoren, nagellak en remover, enz.

Hieronder staan ​​​​de twee beperkingen die u aan uw geheugen moet houden.

Beperkingen voor de grootte van individuele haarlakcontainers

Voor ingecheckte bagage,stelt de FAA:

De capaciteit van elke container mag niet groter zijn dan 0,5 kg (18 ounces) of 500 ml (17 fluid ounces).

(Deze beperking is ook te vinden bij het zoeken in hetMinisterie van Binnenlandse Veiligheid (DHS).)

De limiet van 18 ounces of 17 vloeibare ounces haarspray is behoorlijk genereus.

Zoals hierboven vermeld, variëren de meeste haarlakcontainers waarschijnlijk van 8 tot 12 ounce, dus dat geeft je een beetje buffer.

Totale toegestane hoeveelheid haarlak

De FAA heeft ook een limiet voor de totale hoeveelheid haarlak die u in uw ruimbagage mag meenemen.

Deze limiet is van invloed op alle containers in uw ingecheckte bagage die onderhevig zijn aan deze FAA gevaarlijke stoffen uitzondering.

Dus als u bijvoorbeeld haarlak en parfum in uw ingecheckte bagage had, zou u de grootte van die containers bij elkaar optellen en zou uw totaal onder de onderstaande limieten moeten liggen.

Ze stellen:

De totale totale hoeveelheid per persoon mag niet meer bedragen dan 2 kg (70 ounces) of 2 L (68 fluid ounces).

De totale limiet van 68 fluid ounces betekent dat u waarschijnlijk ongeveer vijf tot zes blikjes haarlak van normaal formaat in uw ingecheckte bagage kunt meenemen, maar niet veel meer dan dat.

Aanvankelijk vermoedde ik dat deze FAA-limietregels alleen van toepassing waren op haarspray in spuitbussen en niet op haarspray met pompwerking.

Maar als u naar de gebruikte taal kijkt, ziet u dat ze een aerosol bevatten die gescheiden is van haarlak:

Haarlak, handdesinfecterende middelen, spuitbussen, ontsmettingsalcohol, inhalatoren, nagellak en remover, enz.

Voor persoonlijk gebruik, waaronder spuitbussen, haarlak, parfums, eau de cologne, nagellak, ontsmettingsalcohol, scheerschuim, inhalatoren, medicijnen

Omdat ze specifiek haarspray apart van spuitbussen vermelden, suggereert dit dat zelfs puur vloeibare haarspray met pompwerking aan deze beperking onderhevig is.

Verder bevatten ze ook andere puur vloeibare items zoals nagellak, alcohol, enz.

Dus als u non-aerosol haarspray meeneemt, moet u zich aan de bovenstaande beperkingen houden.

De hoeveelheidslimieten zijn er niet voor niets.

Het plaatsen van spuitbussen in het vrachtruim van de vliegtuigcode zou, onder de juiste omstandigheden, kunnenresulteren in een catastrofale explosie.

Haar gel

Haargel is een ander veel gevraagd item met betrekking tot haarlak. Gels worden beschouwd als vloeistoffen voor TSA, wat betekent dat u onderworpen bent aan dezelfde vloeistofregel hierboven.

De beste manier van handelen is om flessen haargel in reisformaat te kopen of je gel gewoon in containers te gieten die niet groter zijn dan 3,4 ounce.

Er zijn speciale reisflesjes die je online kunt kopen die knijpbaar zijn en beter geschikt voor gels dan de flesjes die niet knijpbaar zijn.

Ik zie haargel niet vermeld staan ​​als toiletspullen op de bovenstaande FAA-beperkingen, waardoor ik me afvraag of die hoeveelheidsbeperkingen voor ingecheckte bagage niet van toepassing zijn.

Het lijkt waarschijnlijk dat de beperkingen van toepassing zijn op basis van de aard van de vloeistof, dus het is mogelijk dat u geen onbeperkte hoeveelheden haargel in een vliegtuig kunt meenemen.

TSA echtervermeldt nietdat deze beperkingen van toepassing zijn op haargel in ingecheckte bagage.

Droogshampoo

We hebben een heel artikel gewijd aan de beperkingen rond het meenemen van shampoo, inclusief droogshampoo. De regels lijken erg op het meenemen van haarlak, maar het magbekijk hier de volledige gids.

Wat zeggen individuele luchtvaartmaatschappijen over haarlak?

Alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zouden een vergelijkbaar beleid moeten hebben als TSA als het gaat om haarlak.

Voor een snelle referentie kunt u hun beleid hieronder bekijken:

FAQ

Wordt haarspray door TSA als een vloeistof beschouwd?

Ja, haarspray wordt beschouwd als een vloeistof en valt onder de TSA 3-1-1-regel voor vloeistoffen.

Hoe groot mogen mijn haarlakcontainers zijn?

Als u haarlak als handbagage meeneemt, mogen uw containers niet groter zijn dan 3,4 ounce. Als u haarlak meeneemt in ingecheckte bagage, mogen uw containers niet groter zijn dan 17 fluid ounces en moet de totale meegebrachte hoeveelheid minder dan 70 ounces zijn.

Wordt haargel door TSA als een vloeistof beschouwd?

Ja, haargel wordt beschouwd als een vloeistof en valt onder de TSA 3-1-1-vloeistoffenregel.

Kan TSA mijn haarspray in beslag nemen?

Ja, TSA kan uw haarlak in beslag nemen als uw bus groter is dan de vereiste maat of als u uw spuitbus niet met een geschikte dop hebt vervoerd.

Welke maat haarlak mag je meenemen in het vliegtuig?

In uw handbagage kunt u haarlakcontainers meenemen die niet groter zijn dan 3,4 ounce. In uw ingecheckte bagage mag de container niet zwaarder zijn dan 0,5 kg (18 ounce) of 500 ml (17 fluid ounce).

Mag je haarmousse meenemen in het vliegtuig?

Ja, je mag haarmousse meenemen in het vliegtuig. In uw handbagage kunt u haarmoussecontainers meenemen die niet groter zijn dan 3,4 ounce. In uw ingecheckte bagage mag de container voor haarmousse niet zwaarder zijn dan 0,5 kg (18 ounce) of 500 ml (17 fluid ounce).

Laatste woord

Het is volkomen acceptabel om haarlak mee te nemen in een vliegtuig en door de TSA-beveiliging. U moet echter rekening houden met de grootte van uw bussen en hoe u ze vervoert. U moet ook op de hoogte zijn van de beperkingen op de hoeveelheid voor zowel aerosol- als haarspray met pompwerking.

Mag je haarlak meenemen in een vliegtuig? De regels van TSA laten gelden [2023] (4)

Daniël Gillaspia

Daniel Gillaspia is de oprichter van UponArriving.com en maker van de creditcard-app,WalletFlo. Hij is een voormalige advocaat die fulltime creditcardbeloningen/reisexpert is geworden en heeft miljoenen mijlen verdiend en ingewisseld om de wereld rond te reizen. Sinds 2014 is zijn inhoud te zien in grote publicaties zoalsNational Geographic, Smithsonian Magazine, Forbes, CNBC, US News en Business Insider.Vind hier zijn volledige biografie.

Verwant

Mag je haarlak meenemen in een vliegtuig? De regels van TSA laten gelden [2023] (2024)

FAQs

Kan je haarlak meenemen in het vliegtuig? ›

Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.

Kan haarlak in ruimbagage? ›

Volgens de TSA-voorschriften is haarlak toegestaan in de hand- en ruimbagage zolang het voldoet aan de 3-1-1-regel.

Is haarlak een vloeistof? ›

Haarlak is een vloeistof dat altijd in een spuitbus zit. Om je haar goed in model te houden, spray je de vloeistof vanaf een afstandje op je haar.

Wat mag absoluut niet mee in het vliegtuig? ›

Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht
  • IJsbijlen en ijspriemen.
  • Scheermesjes.
  • Creditcardmessen.
  • Cuttermessen.
  • Messen met een blad langer dan 6 cm.
  • Scharen met bladen langer dan 6 cm, gemeten vanaf het scharnierpunt.
  • Vechtsportmateriaal met een scherp punt of rand.

Kun je nagellak meenemen in het vliegtuig? ›

Nagelvijltjes moeten altijd in uw ruimbagage als u met het vliegtuig reist - nooit in uw handbagage! Vloeistoffen zoals nagellak, nagelolie, handcrème en nagellakremover van meer dan 100 ml horen ook niet in de handbagage en zijn daar verboden.

Kan je nagellak meenemen in het vliegtuig? ›

Maar je mag nagellak meenemen in uw handbagage. Wees echter voorzichtig met het meenemen van nagellak in uw handbagage, want u moet de 3-1-1 vloeistofregel volgen, wat betekent dat elke nagellakverpakking ook 3,4 ounce (100ml) moet zijn.

Is haarspray het zelfde als haarlak? ›

Haarlak of ook wel haarspray genoemd is een ideaal middel om extra fixatie of glans aan het haar te geven. Dit stylingsproduct is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen en is bij veel mensen standaard in huis te vinden.

Wat is beter haarlak of haarspray? ›

In tegenstelling tot haarlak laat haarspray namelijk je haar na gebruik minder stug achter. Met haarspray ga je voor een natuurlijker resultaat en blijft het haar soepeler en kneedbaar. Haarlak heeft over het algemeen een stevigere hold en houdt het haar langer in model. Het is geschikt voor zowel kort als lang haar.

Wat kun je doen met haarlak? ›

Hier kunt u haarlak ook voor gebruiken
  • Vuil afstoten. Het doel van haarlak is ultieme fixatie van hetgeen waar u het op spuit. ...
  • Fixatie van knutsels. Bent u graag creatief bezig? ...
  • Spuit het op droogbloemen. ...
  • Tegen ladders in panty's. ...
  • Inkt verwijderen. ...
  • Draad fixeren. ...
  • Eerste hulp bij statische kleding.
Apr 11, 2022

Wat moet je uit je tas halen bij de douane? ›

Neem alleen vloeistoffen mee als die in een verpakking van maximaal 100 ml zitten. Doe al je vloeistoffen en gels in een transparant 1 liter zakje. Je mag dit zakje bij de securitycontrole in je handbagage laten zitten. Ook je laptop, tablet en andere elektronica hoef je niet meer uit je handbagage te halen.

Hoeveel shampoo mee in vliegtuig ruimbagage? ›

Regels voor vloeistoffen in ruimbagage:

Je mag onbeperkt vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml meenemen in je ruimbagage.

Welke medicijnen mogen in de handbagage? ›

Houd u aan de eisen voor medicijnen op reis.

Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.

Hoeveel tassen mag je mee als handbagage? ›

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je maximaal 1 stuks handbagage meenemen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig.

Is tandpasta ook vloeistof vliegtuig? ›

Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.

Is tandpasta een vloeistof? ›

Is tandpasta een vloeistof dan? Ja, of eigenlijk half vloeistof en half vaste stof. Hoe dan ook, gels, waar tandpasta onder valt, wordt op het vliegveld meegerekend als vloeistof. Je mag zoveel vloeistoffen meenemen als je wilt, maar het moet wel in één zak van 1 liter passen.

Is haarlak brandbaar? ›

Haarlak is niet ongevaarlijk, want het drijfgas in haarlak is brandbaar. Wanneer je een klein beetje haarlak in de fles doet, vormt het haarlak-gas een explosief mengsel samen met de zuurstof uit de lucht.

Is haarlak ontvlambaar? ›

Haarlak bestaat in verschillende soorten en sterktes, naargelang het haartype en wat men ermee wil bereiken. Vrijwel alle haarsprays zijn licht ontvlambaar, en bevatten ether, butaan- en propaangas.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5321

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.