Moeten reizigers altijd een broodclip in hun portemonnee bewaren? (2024)

Feiten controleren

We keken naar de oorsprong van een vreemde tip nadat een lezer er een vraag over had ingestuurd.

Jordan Liles

Gepubliceerd op 5 april 2022

Moeten reizigers altijd een broodclip in hun portemonnee bewaren? (1)

Een online advertentie beweerde altijd een broodclip in uw portemonnee te hebben wanneer u reist of alleen reist.(Afbeelding via Snopes.com)

")}else if(is_tablet()) {slot_number++;document.write("

Adverteren:

")}

Claim:

Reizigers moeten altijd een plastic broodzakclip in hun portemonnee bewaren.

Beoordeling:

Niet waarOver deze beoordeling

Context

Een online advertentie maakte deze bewering. Het was weinig meer dan clickbait. Dit soort advertenties leiden tot lange slideshow-artikelen met tientallen pagina's. In een van die artikelen stond dat een broodclip mogelijk kan worden gebruikt om een ​​plug aan de onderkant van een slipper of sandaal te bevestigen. Dit was echter geen reden voor reizigers om "altijd" een broodclip in hun portemonnee te bewaren. Verder roept het idee om een ​​broodclip in een portemonnee mee te nemen in de verwachting dat je slippers breken, veel vragen op over de aankoop van het schoeisel.

Begin april 2022 keken we naar een vreemd en misleidendonline advertentiedat beweerde: "Houd altijd een broodclip in uw portemonnee als u op reis bent, hier is waarom." Met de toevoeging van het woord 'altijd' leek de advertentie aan te geven dat alle reizigers op de hoogte moeten zijn van een vermeende fooi waarbij ze een broodclip in hun portemonnee moeten bewaren. We kwamen er echter al snel achter dat dit weinig meer was dan clickbait.

De enige reden die we vonden om een ​​broodclip in een portemonnee te bewaren die het resultaat was van dit soort advertenties, was om een ​​plug aan de onderkant van een teenslipper of sandaal te bevestigen.

Advertenties voor broodclips

We vonden restanten van deze advertentie in eenGoogle zoekendat leidde tot eenafbeeldingvan een broodzakclip op Pinterest. Beide zijn gecombineerd in de onderstaande afbeelding:

De advertentie leek al minstens enkele weken rond te gaan.

Twee andere versies van de advertentie zeiden simpelweg: "Houd altijd een broodclip in uw portemonnee", waarbij het gedeelte "tijdens het reizen" werd weggelaten:

Dit advertentiescreenshot is door een gebruiker opgeslagen opifunny.co.

Deze verscheen ook opifunny.co.

Nadat we online hadden rondgesnuffeld, vonden we een advertentie die actief was opFacebook. Er stond: "Stop een broodklem in je portemonnee als je op reis bent, hier is waarom."

Deze advertentie was begin april 2022 actief op Facebook.

De Facebook-advertentie leidde tot een slideshow-artikel van 90 pagina's. Diep in het verhaal adviseerde een van de pagina's simpelweg om een ​​broodclip in een portemonnee te dragen voor het geval een plug aan de onderkant van een slipper of sandaal moest worden gerepareerd. We hebben een oude gevondentweetendie naar hetzelfde idee verwezen. (Volgens deze logica is het beter om met opzet een slecht gemaakt paar slippers te kopen terwijl je een broodclip in een portemonnee draagt, dan om een ​​fatsoenlijk paar slippers te kopen voor een paar extra dollars.)

De flip-flop-tip was niet zozeer een handige truc, maar meer een manier om een ​​artikel op te vullen om de oorspronkelijke advertentie te rechtvaardigen. Dit wordt in de reclame-industrie aangeduid alsarbitrage.

De andere 89 pagina's in het artikel bevatten geen andere tips over reizigers die broodclips in een portemonnee bewaren.

Sla de Slideshow-artikelen over

Een van onze lezers informeerde bij ons naar deze advertenties en meldde dat ze leeg waren nadat ze naar het antwoord hadden gezocht. De e-mail luidde als volgt:

Ik blijf pop-upadvertenties zien zoals die waar je over deedde wc-bril met de rode beker. Maar ik zie er nu steeds een voor een broodclip die je altijd in je portemonnee moet hebben.

Ik ben al twee uur aan het zoeken en heb nog steeds geen reden gevonden. Het is alsof ze dat net zeiden als clickbait.

Deze lezer had gelijk. Het was clickbait. Het is zeker mogelijk dat een broodclip die in een portemonnee wordt bewaard, in een zeer klein aantal situaties van pas kan komen. We hebben echter geen documentatie gevonden die iets uitlegde dat zo logisch was dat een groot aantal reizigers een veronderstelde fooi zou moeten leren.

Een van onze hoop, wanneer we factchecks zoals deze publiceren, is dat we voorkomen dat onze lezers door lange slideshow-artikelen moeten klikken. We danken de lezer die ons een e-mail heeft gestuurd voor de opoffering van twee uur zoeken naar het antwoord.

Mogelijke toepassingen voor broodclips

Hoewel de advertenties misleidend waren, vonden we verschillende ideeën voor broodclips die over het internet verspreid waren. Een lijst met redenen wasgetiteld, "Waarom zou u een broodclip in uw portemonnee bewaren als u op reis bent." Het is onduidelijk of het verband hield met de advertenties.

De lijst vermeldde dat een broodclip kan worden gebruikt als plectrum of als hulpmiddel om loten te krassen. Bovendien zei het dat een broodclip die in een portemonnee wordt bewaard, kan helpen om je drankje op een feestje bij te houden, sleutels te labelen en kabels georganiseerd te houden. Het artikel bood echter niet echt reistips. Aan het einde van de lijst stond eennieuwe plaag: "Waarom een ​​kleurpotlood in uw portemonnee stoppen als u op reis bent."

Het kleurpotloodartikel was echter ook weinig meer dan misleidende en dwaze clickbait.

Afgezien van al deze redenen, kwamen we een kampeertip tegen in eenYoutube videodat betrof broodclips. We vonden het idee van eenartikelop Lifehacker.com. Het kan misschien worden beschouwd als een handige truc voor een klein aantal reizigers die aan het kamperen zijn en wasknijpers zijn vergeten om hun kleding op te hangen en te drogen:

'Altijd' in andere advertenties

In het verleden hebben we gerapporteerd over advertenties waarin het woord 'altijd' werd gebruikt en die veiligheidstips leken te bevatten voor chauffeurs. Bijvoorbeeld eenbeweerde, "Zet altijd een plastic fles op je banden als je geparkeerd staat, hier is waarom." Een anderegezegd, "Altijd plaatsCoca ColaOp uw wielen wanneer u alleen reist, hier is waarom." Het is mogelijk dat er een versie van de advertentie met broodclips rondgaat met het woord 'alleen', met de woorden 'Houd altijd een broodclip in uw portemonnee als u alleen reist'. We hebben al meerdere varianten van dit soort advertenties gevonden.

We hebben ook andere advertenties behandeld waarin de woorden 'altijd' werden gebruikt en waarin werd verwezen naar mensen die reizen en in hotels verblijven. Bijvoorbeeld eenbeweerde, "Waarom je altijd een handdoek onder de hoteldeur moet leggen." Een anderegezegd, "Dit is waarom hotelgasten altijd munten in de gootsteen moeten leggen."

Kortom, nee, we hebben geen reden gevonden waarom mensen op hun hoede moeten zijn en erover moeten nadenken om tijdens het reizen een broodclip in een portemonnee te bewaren.

Snopes ontmaskert een breed scala aan inhoud en online advertenties vormen hierop geen uitzondering. Misleidende advertenties leiden vaak naar obscure websites met lange slideshow-artikelen met veel pagina's. Het wordt reclame "arbitrage" genoemd. Het doel van de adverteerder is om meer geld te verdienen met advertenties die worden weergegeven op de pagina's van de diavoorstelling dan het kost om de oorspronkelijke advertentie weer te geven die hen ernaar lokte. Voel je vrij omadvertenties aan ons doorgeven, en zorg ervoor dat u een screenshot van de advertentie en de link toevoegt waarnaar de advertentie leidt.

Bronnen

Galloway, David. "Broodclips hergebruiken als reizende wasknijpers."Levenshacker, 25 augustus 2012, https://lifehacker.com/repurpose-bread-clips-as-traveling-clothespins-5937832.

Google. https://www.google.com.

Intense Angler.5 coole kampeertips & -trucs - "Tip van de week" (E21). 2012, https://www.youtube.com/watch?v=arIRlMHwT60.

"@jocrumbs."Twitteren, 31 mei 2012, https://twitter.com/jocrumbs/status/208427623288807424.

KwBasant.Waarom een ​​broodclip in uw portemonnee bewaren? [12 gratis lifehacks]. 10 maart 2022, https://kunwartravels.com/why-keep-a-bread-clip-in-your-wallet-when-traveling/.

NerdiousLordious. iGrappig.co, maart 2022, https://ifunny.co/picture/the-video-that-s-circulating-with-the-happened-in-my-nPkVHE0R9.

Pinterest. https://www.pinterest.com.

zure_huidige_gebeurtenissen. iGrappig.co, april 2022, https://ifunny.co/picture/sacramento-calif-sacramento-police-believe-multiple-shooters-were-involved-in-tjtxifxR9.

Door Jordan Liles

Jordan Liles is een Senior Reporter die sinds 2016 bij Snopes werkt.

")}else if(is_tablet()) {document.write("

Adverteren:

")}

Artikellabels

Advertentiezwendel en arbitrage

Lees verder

Worden
een lid

Uw lidmaatschap is de basis van onze duurzaamheid en veerkracht.

Voordelen

Browsen zonder advertenties op Snopes.com

Nieuwsbrief alleen voor leden

Annuleer altijd

Kies je lidmaatschap, ofzie andere manieren om te helpen

Moeten reizigers altijd een broodclip in hun portemonnee bewaren? (7)

Advertentie:

') }

Moeten reizigers altijd een broodclip in hun portemonnee bewaren? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5533

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.