Opossums als huisdieren | Huisdier Opossum Verzorging | Diverse Dieren (2024)

Opossums worden over het algemeen beschouwd als wilde dieren. Hier is een interessante vraag, is het mogelijk om een ​​opossum om te zetten in een huisdier? Er zijn altijd uitdagingen geweest met dit concept, maar sommige andere dieren hebben goed gereageerd op het zijn van een huisdier.

Inhoudsopgave

Kun je een opossum als huisdier bezitten?

Op dit moment is het in verschillende regio's illegaal om een ​​opossum als huisdier te bezitten. In de regio's waar het legaal is om een ​​opossum te bezitten, zijn er nog enkele uitdagingen. Hoewel ze klein en gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn ze van nature gemaakt om buiten in de wildernis te zijn. Het kan enige tijd duren voordat een opossum betrouwbaar en afhankelijk wordt van een menselijke bron voor voedsel en hulpbronnen.

Na enige tijd is het zeker mogelijk voor eenbuidelratom te zetten in een huisdier. Het is redelijk om te verwachten dat je ze een groot deel van hun leven in een kooi moet stoppen. Hoewel ze geen overweldigende hoeveelheid ruimte nodig hebben, zullen grotere kooien gunstig zijn voor hun fysieke en mentale gezondheid. Het is ook belangrijk om een ​​buidelrat regelmatig een passend, uitgebalanceerd dieet aan te bieden om andere soorten gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wij zijn het niet eens met of onderschrijven het houden van wilde dieren of exotische dieren als huisdier.Maar omdat mensen het toch gaan doen, willen we hierover betrouwbare informatie geven. Rehabilitatie ondersteunen we wel via de juiste kanalen.

Wat te voeren opossums voor huisdieren

Hoewel je misschien een plaatselijke dierenwinkel kunt bezoeken en een acceptabel soort voer voor je buidelrat kunt vinden, zijn er misschien ook wat betere opties. Groenten en fruit zijn veelvoorkomende keuzes voor kleinere dieren zoals een buidelrat. Deze lekkernijen moeten meerdere keren per dag volgens een vast schema worden gemengd met regulier droogvoer voor huisdieren.

Sommige huisdierenbedrijven hebben zelfs buidelrattenvoer samengesteld. Dat komt met een mix van maïsmeel, bloedmeel, bosbessen, veenbessen, gedroogde insecten, larven en andere supplementen die een opossum gezond houden. Ik raad ook aan om ze kleine dode knaagdieren te voeren die je ook kunt kopen bij een leverancier van volledige prooimodellen.

Het is over het algemeen een goed idee om een ​​opossum minstens drie keer per dag te voeren. Zorg ervoor dat u uw huisdier 's morgens,' s middags en 's avonds voedt, zodat u het gemakkelijk kunt onthouden. Zorg er ook voor dat er altijd een beschikbare waterbron is, zodat uw buidelrat niet uitdroogt.

Lijst met voedingsmiddelen om een ​​opossum als huisdier te voeren:

  • Vruchten, bosbessen, veenbessen, papaya
  • Maïsmeel, bloedmeel
  • Levende knaagdieren of bevroren knaagdieren
  • Geformuleerd voedsel
  • Gedroogde insecten
  • Gedroogde larve
  • Tussengerechten van tarwe
  • Vismaaltijd
  • Taurine

Taurine en andere supplementen zoals calcium zijn belangrijk voor opossums. De taurine halen ze in het wild uit het eten van rauwe prooidieren. Aangezien u ze misschien geen goed dieet voor rauwe prooien geeft, heeft u mogelijk andere supplementen nodig.

Om te zien wat opossums niet mogen voeren, bezoek ons ​​artikel Wat eten opossumshier.

Waar is het legaal om opossums als huisdier te bezitten?

Het is legaal om een ​​opossum als huisdier te bezitten, zolang je daarvoor de juiste regionale vergunningen hebt. In de Verenigde Staten heeft elke staat andere wetten of vergunningsvereisten voor exotische dieren en het bezit van wilde dieren. In het VK moet je eigenlijk een vergunning aanvragen om bepaalde wilde dieren te bezitten.

Andere regio's hebben al dan niet vergelijkbare wetten, maar Canada is een regio waar je exotische huisdieren kunt hebben. Mexico heeft ook vrij versoepelde wetten met betrekking tot exotische huisdieren, maar er zijn nog steeds enkele omstandigheden waarin het niet is toegestaan ​​om een ​​opossum als huisdier te bezitten. In Massachusetts bijvoorbeeld kan elk wild of exotisch dier dat niet op hun lijst met exotische dieren of huisdieren staat, niet als huisdier worden gehouden, inclusief opossums.Bron.

Opossums als huisdieren | Huisdier Opossum Verzorging | Diverse Dieren (1)

Hoe lang leven opossums in gevangenschap?

Opossums hebben over het algemeen geen lange levensverwachting in de wildernis. Als huisdier kunnen ze misschien langer leven omdat ze geen roofdieren in de wildernis tegenkomen en van hen proberen te overleven.

Met een levensduur die normaal gesproken slechts twee of drie jaar bedraagt, kunnen opossums vele jaren als huisdier in gevangenschap leven. Als de buidelrat voortdurend uitzonderlijke zorg en geschikt voedsel krijgt, kunnen buidelratten meer dan vijf of zes jaar leven, hoewel dit zeldzaam is.

Huisdier Opossum Verzorging en Gezondheid

Als u een opossum als huisdier gaat houden, moet u een dierenarts bij u in de buurt zoeken die ervaring heeft met niet alleen exotische dieren, maar specifiek met opossums. Exotische dieren moeten toegang hebben tot de juiste zorg als u ze voor een lange periode gaat houden.

Opossums hebben veel beweging en een regelmatig dieet nodig. Zoals we al zeiden, hebben ze een goede bron van voedsel en water nodig. U moet aanvullende voeding geven, zoals calcium en andere supplementen. Het is ook belangrijk om uw opossum niet te veel te voeren. Zelfs als uw huisdier opossum veel beweging krijgt, moet het op een strikt dieet worden gehouden. Dit houdt onze huisdieren gelukkig en gezond.

Waarom opossums voor huisdieren een slecht idee zijn

Er zijn verschillende uitdagingen voor het hebben van een opossum als huisdier. Door uw opossum het grootste deel van de tijd binnen te hebben, zou het voor uw opossum een ​​grote uitdaging zijn om voldoende beweging te krijgen. Ze kunnen gemakkelijk overgewicht krijgen en worstelen met gezondheidsproblemen naarmate ze ouder worden.

Daarom wilt u een soort buitenverblijf hebben. Dit kan een beetje duur zijn. Omdat het geweldige gravers zijn, zul je ook je omheining moeten verstevigen. U moet kippengaas onder het hek leggen om te voorkomen dat ze zich eronder graven als ze vrij rondlopen.

Je moet er ook voor zorgen dat er geen andere huisdieren in je huis zijn terwijl je een buidelrat bezit. Andere huisdieren kunnen angst in uw buidelrat veroorzaken en dat kan hen in een staat van shock brengen, ook wel bekend als 'dood spelen'. Dit scenario kan veel stressvolle problemen veroorzaken voor eigenaren van opossum-huisdieren.

Veel van dezelfde informatie die we hebben verstrekt voor opossums als huisdier, kan ook worden toegepast op rehabilitatie, zolang je toestemming hebt om opossums te rehabiliteren.

Worden opossums beschouwd als een exotisch huisdier?

De meeste landen beschouwen wilde dieren als exotische huisdieren. Opossums zouden waarschijnlijk in deze categorie vallen omdat het geen gewone huisdieren zijn. Veel landen hebben speciale licenties of vergunningen nodig om een ​​exotisch huisdier te bezitten.

Is het mogelijk dat een opossum een ​​gelukkig en gezond leven leidt als huisdier?

Een opossum kan zeker gedijen als huisdier. Er zijn veel uitdagingen om je aan te passen aan deze unieke leefomgeving. De buidelrat moet bepaald voedsel krijgen en er is voldoende beweging nodig om de buidelrat gezond te houden.

  • Auteur
  • recente berichten

Tsjaad Vos

Dierenexpert auteurbijDiverse Dieren

Chad Fox is een natuurexpert die graag tijd doorbrengt in de natuur en graag met dieren werkt op ranches en boerderijen in Texas en Oklahoma.

Laatste berichten door Chad Fox(alles zien)

  • Zijn salamanders giftig?- 24 juli 2023
  • Zijn bergleeuwen gevaarlijk- 22 april 2023
  • Bergleeuw versus leeuw- 17 april 2023
Opossums als huisdieren | Huisdier Opossum Verzorging | Diverse Dieren (2024)

FAQs

Do all possums carry leptospirosis? ›

Opossums carry diseases such as leptospirosis, tuberculosis, relapsing fever, tularemia, spotted fever, toxoplasmosis, coccidiosis, trichom*oniasis, and Chagas disease. They may also be infested with fleas, ticks, mites, and lice. Opossums are hosts for cat and dog fleas, especially in urban environments.

What's the difference between a possum and an opossum Here's the answer to that and more animal questions? ›

The possum has a furry tail, while the opossum has a bare tail. One key difference between the possum and the opossum is their tails. A possum's tail is thick and furry, much like that of a squirrel. The name of one of the most widespread possum species–the common brushtail possum–highlights this feature.

What are the symptoms of leptospirosis in possums? ›

Abdominal Pain. Jaundice (yellowing of the skin and eyes) Skin Rash. Red Eyes.

What scares away possums? ›

In addition to ammonia and mothballs, possums will also steer clear of odors of vinegar, garlic, onion, peppermint, and camphor. These strong scents are often used as natural repellents to keep opossums away from gardens, trash cans, and other areas where they may be unwanted.

What percentage of opossums carry leptospirosis? ›

95% confidence intervals for proportions of animals testing positive for leptospirosis by species: beaver 0.23% to 41.2%, coyote 0% to 52.1%, deer 0% to 26.4%, fox 3.1% to 17.0%, opossum 1.2% to 15.7%, otter 0% to 12.3%, raccoon 27.2% to 39.3%, skunk 20.5% to 49.9%.

Can my dog get lepto from a possum? ›

The Health Department investigates about two human and 15 dog cases each year. Many different animals can carry the bacteria that cause leptospirosis. In NYC, the most common sources are rodents and small mammals, such as raccoons and opossums.

Will a possum bite you if you pick it up? ›

Do Opossums Bite? Just like any scared animal, it's possible for opossums to bite in defense. If they feel cornered or threatened, opossums will use several escape strategies ranging from playing dead to hissing. Biting is rare, but people should avoid contact with all wild animals to eliminate the risk.

Is it good to have a possum in your yard? ›

But far from being a nuisance, opossums can be beneficial for your garden, eating snails, slugs, insects and sometimes even small rodents. They'll even clean up spilled garbage and fruit that has fallen off trees.

Is it bad to have possums around your house? ›

As a homeowner, you may see opossums as unwanted pests, but they can also be helpful critters. On one hand, having opossums around can be beneficial because they are known to eat harmful insects and annoying pests such as co*ckroaches, rats and snakes.

What are the three common symptoms of leptospirosis? ›

In acute leptospirosis, symptoms come on suddenly, including: High fever. Red eyes (conjunctival injection). Headache.

How do you confirm leptospirosis? ›

The diagnosis is confirmed by a positive polymerase chain reaction (PCR) of blood or urine or by positive serologic testing; rarely, a diagnosis is made by a positive culture of blood or urine. The diagnosis is not ruled out by negative test results because the sensitivity of leptospirosis testing is suboptimal.

When should you suspect leptospirosis? ›

Leptospirosis typically presents as a nonspecific, acute febrile illness characterized by fever, myalgia, and headache and may be confused with other entities such as influenza and dengue fever. Newer diagnostic methods facilitate early diagnosis and antibiotic treatment.

What kills possums instantly? ›

Carbon dioxide gas is the most appropriate technique to euthanize opossums. Opossums also can be humanely killed with a gunshot to the head, if legal and safe in your area.

Will lights keep possums away? ›

Installing motion-activated sprinklers or lights can get expensive. However, it can be effective if you can't seem to keep them away. The sudden light or water will scare the opossums away and deter them from coming back. Predator Guard's Solar LED Deterrent Lights work well for nocturnal predators and pest animals.

What kills possums fast? ›

Since the animal is already restricted in a cage, it is easy to shoot it at close range and you should target its head. If shot in the head, it will feel next to no pain as death comes instantly. Clubbing - You can also kill an opossum by bludgeoning it with a club, a shovel or other garden tools.

How common is it to get a disease from a possum? ›

It's extraordinarily rare for humans or pets to catch diseases, especially viruses, from opossums.

What animal is most likely to carry leptospirosis? ›

What animals spread leptospirosis? Many wild animals carry the bacteria without getting sick. These animals include rodents like rats, mice, and squirrels, as well as raccoons, skunks, opossums, foxes, and deer.

Can you get a disease from touching a possum? ›

Toxoplasmosis is a parasitic infection that opossums can carry and transmit through their feces. Contact with healthy individuals rarely causes notable symptoms, but it poses a severe risk for pregnant women and immunocompromised persons.

What diseases can possums not carry? ›

Their body temperatures and high immunity make it rare for an opossum to have the rabies virus, but they often host parasites like fleas and disease.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6247

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.