Kun je een mes dragen tijdens het wandelen in Europa? Een beknopte handleiding. | Dustyhikers. com (2024)

Ik ben van plan om komende zomer te gaan wandelen in Italië terwijl ik vrienden bezoek, en ik vroeg me af of ik een mes mocht meenemen. Ik heb bijna twee decennia in Italië gewoond en vaak zakmessen bij me tijdens korte wandelingen in de bossen bij ons huis in Toscane, maar ik vroeg me altijd af of ik de wet overtrad. Ik heb wat onderzoek gedaan om erachter te komen of je een mes kunt dragen tijdens het wandelen in Europa.

Tijdens het wandelen in Europa mag je een mes dragen. Elk land in Europa heeft specifieke wetten rond het dragen van messen. In de meeste landen zullen de autoriteiten van u eisen dat u een adequate rechtvaardiging geeft voor het meenemen van meer dan een opvouwbaar zakmes.

Het gegraveerde Zwitserse zakmes is een typisch Europees souvenir. Maar kun je er legaal een bij je dragen, op straat of in het bos? In dit bericht zal ik informatie delen over het meenemen van messen op vluchten naar Europa en wat je moet vermijden om gearresteerd te worden tijdens het wandelen in de Alpen.

Voor een diepgaand overzicht van wandelen met een mes en of je er echt een nodig hebt, bekijk mijn artikel.

Kun je een mes dragen tijdens het wandelen in Europa? Een beknopte handleiding. | Dustyhikers. com (1)

Messen Op Vliegtuigen.

De Transportation Security Authority staat messen toe in uw ingecheckte bagage. De TSA biedt een handige website met de toepasselijke titel:Wat kan ik meenemen?Het heeft een zoekfunctie en je kunt dus zoeken of items zijn toegestaan ​​en of ze beperkt zijn tot ingecheckte bagage of ook door de beveiliging in je handbagage kunnen worden meegenomen.

Interessant is dat u bijlen en bijlen in uw ingecheckte bagage kunt bewaren. Messen zijn ook toegestaan ​​in uw ingecheckte bagage. U kunt tijdens uw vlucht geen messen meenemen in uw handbagage, ongeacht het type of de lengte van het mes. Er is één uitzondering, plastic messen en botermesjes met ronde punt zijn toegestaan.

Ik heb een uiterst nuttige bron en tabel geschreven voor het inpakken van wandeluitrusting voor vliegtuigreizen. Het heeft een tabel met algemene wandelartikelen en of u ze kunt meenemen of in uw bagage moet inpakken.

Dus als je je favoriete 12-inch Bowie-mes mee kunt nemen in een schede die in je bagage is opgeborgen, zullen ze je dan arresteren als je in Parijs aankomt en je mes in beslag nemen?

Kun je een mes dragen tijdens het wandelen in Europa? Een beknopte handleiding. | Dustyhikers. com (2)

Messen dragen in Europa.

Zoals de meeste dingen in Europa, worden de wetten rond het dragen van messen op smaak gebracht door regionale en culturele neigingen. Sommige landen zijn strenger dan andere. In Italië is het bijvoorbeeld verboden om een ​​mes bij zich te hebben, welk mes dan ook, ongeacht de stijl of lengte ervan, behalve als je om een ​​geldige reden een geschikt mes hebt. De interpretatie van deze wet heeft enige geschiedenis in de rechtbanken.

Een vrouw werd gearresteerd omdat ze een klein mes in haar tas had. Ze beweerde dat ze het gebruikte voor het schillen van fruit voor de oudere man waar ze 's middags voor zorgde. De rechter oordeelde dat dit een geldige reden was en ze werd niet aangeklaagd.

Een oudere visser had een vast mes van 8 centimeter en werd aangeklaagd voor het dragen van een wapen. Hij voerde aan dat hij het gebruikte om zijn hengel en molen te bevestigen. De rechter heeft de aanklacht niet teruggedraaid. Als je Italiaans leest, is dit hiereen informatief artikel.

LandWetgevingNotities
OostenrijkWapenwet 1996Weinig beperkingen voor messen. Wapens vermomd als andere voorwerpen zijn verboden, b.v. rieten zwaarden, zakmessen.
BelgiëArtikel 3, §1 van de Wapenwet 2006Messen ontworpen als wapens zijn verboden. Discretie gegeven aan lokale autoriteiten om de wet te interpreteren, zelfs voor vouwmessen. Gerechtvaardigde reden vereist om een ​​mes te dragen.
FrankrijkOfficiële website van de Franse overheidWapens van categorie D omvatten allerlei soorten messen en kunnen worden gekocht en in bezit zijn, maar alleen worden gedragen of vervoerd met een gerechtvaardigde reden.
DuitslandDuitse wapenwetHet bezit en eigendom van vele soorten messen is toegestaan, maar het dragen en vervoeren ervan is beperkt. Sectie 42a staat het dragen van een vast mes van meer dan 4,7 inch toe om een ​​gerechtvaardigde reden, zoals jagen.
NederlandWebsite van de Nederlandse politieMessen ontworpen als wapens zijn verboden. Een opvouwbaar zakmes met een enkelzijdig lemmet kan worden meegenomen.

In Italië kan het moeilijk zijn om uit te leggen waarom je je Bowie-mes bij je draagt ​​tijdens het wandelen. Vaste bladen en vergrendelingsbladen zijn illegale wapens en je moet rechtvaardigen waarom je ze bij je hebt.

Ik denk dat ik de wet overtrad terwijl ik mijn zakmes in Toscane droeg, aangezien het mes van 7,5 cm op zijn plaats vergrendelde en ik het niet echt nodig had om het mee te nemen op mijn lokale wandelingen. De Italiaanse wet houdt geen rekening met de lengte van het mes. Waar het om gaat is de reden waarom je het mes draagt ​​en of het mes geschikt is.

Veel Europese landen stellen beperkingen aan de soorten messen en de meslengte die je mag dragen. Volgens de wetten mogen individuen doorgaans kleine opvouwbare mesjes dragen zonder dat ze een reden hoeven op te geven om het te dragen.

In Denemarken mag je bijvoorbeeld een opvouwbaar of vast mes bezitten dat 4,7 inch of kleiner is, maar je mag het niet in het openbaar dragen tenzij je een geldige reden hebt. U kunt messen meenemen voor buitenactiviteiten zoals jagen. Wel moet je aan de autoriteiten aantonen dat je op weg bent naar de locatie of al deelneemt aan de buitenactiviteit.

In Bulgarije zijn er geen wetten rond het dragen van messen, maar ze hebben wel strikte wetten op zelfverdediging en het gebruik van dodelijk geweld in vergelijking met de VS.

Over het algemeen zal in alle Europese landen elk mes dat is ontworpen voor vechten of zelfverdediging tijdens het wandelen moeilijk of onmogelijk te rechtvaardigen zijn tegenover de autoriteiten.

In Italië, bijvoorbeeld, categoriseert de wet messen als illegaal of verboden. Elk illegaal mes, zoals een vast mes met twee snijkanten of een balisong (vlindermes) zal een arrestatie veroorzaken als ze je ermee betrappen, ongeacht de gerechtvaardigde reden die je zou kunnen verzinnen om handboeien te vermijden.

De verboden messen zijn messen die voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals koken, kamperen, werken, enz. Deze zijn ook illegaal om te dragen, tenzij u een gegronde reden hebt, zoals hierboven beschreven.

Kun je een mes dragen tijdens het wandelen in Europa? Een beknopte handleiding. | Dustyhikers. com (3)

Wandelen met een mes in Europa.

U kunt een mes meenemen naar Europa voor uw wandeltocht. Voor de zekerheid raad ik aan om een ​​opvouwbaar zakmes te kopen met een enkelzijdig mes dat minder dan 10 cm lang is. Terwijl je als toerist door de straten van Parijs loopt, stel ik voor om je mes in je hotel achter te laten. Elk land is anders, dus wat in Frankrijk is toegestaan, is in Italië misschien niet acceptabel.

Terwijl je op pad bent, of je nu in de bossen van Transsylvanië of in de Zwitserse Alpen bent, moet je je mes op een veilige plek bewaren en het alleen tevoorschijn halen als je eten moet bereiden of apparatuur moet repareren.

Ik heb jarenlang Zwitserse zakmessen en andere vouwmessen in Italië en Europa in mijn zak gedragen zonder problemen te ondervinden.

Ik zou vermijden om een ​​vast mes, zoals je Bowie-mes, aan je riem te binden en over drukke paden te wandelen. De site hiervan is misschien helemaal passend in New Mexico, maar het zal in het grootste deel van Europa niet op zijn plaats zijn, vooral op een wandelpad.

Over het algemeen verschilt de taal in de wapenwetgeving in Europese landen wat betreft de manier waarop ze messen categoriseren. Toch beperken de meeste van hen het transport van messen, en vereisen ze dat de persoon een gegronde reden aantoont voor het dragen van het mes.

Veel van de landen verbieden ook expliciet wapens uit sommige regio's van het land, zoals stadscentra of scholen, en ook van bepaalde soorten evenementen, zoals sportevenementen in stadions. Dit geeft aan dat het dragen van een mes in het bos minder toezicht zal krijgen van de autoriteiten dan wanneer je er een zou dragen op de Champs-Élysées.

Als u van plan bent een mes mee te nemen naar Europa voor een wandeling, zorg er dan voor dat het mes dat u krijgt geschikt is om te wandelen. Doe wat onderzoek. Ik zocht naar de wapenwetten van meerdere landen. Deze wetten staan ​​op websites en kunnen in de meeste gevallen via uw browser worden vertaald.

Europa heeft een rijke cultuur rond messen, waarbij elke regio unieke stijlen voor verschillende doeleinden vertoont. Voor mijn aanstaande reis naar Italië koop ik er misschien een in plaats van een mes mee te nemen. Mijn vrienden vertelden me altijd over de ambachtelijke messen van Scarperia in Toscane. Misschien koop ik er deze keer wel een.

Een messenmaker of een messenwinkel in welk land dan ook kan u een lokaal perspectief bieden en weet welk type mes u tijdens het wandelen kunt dragen. Dit geeft u meer vertrouwen om een ​​gepast gerechtvaardigde reden te geven als u wordt tegengehouden door de lokale autoriteiten.

Kun je een mes dragen tijdens het wandelen in Europa? Een beknopte handleiding. | Dustyhikers. com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5775

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.