Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (2024)

Veel mensen vragen zich af of je spuitbussen wel of niet mee kunt nemen op vakantie, of dat ze door de perslucht in de passagierscabine kunnen ontploffen.

Bagage-aerosols kunnen zonder problemen in uw ruimbagage worden meegenomen, zolang u niet meer dan 2 liter aerosols per persoon meeneemt en elke spuitbus niet groter is dan 500 ml per blik, voor handbagage moet uw spuitbus reisformaat van minder dan 100 ml.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (1)

Om erachter te komen wat voor soort spuitbussen je mee mag nemen in je ruimbagage en wat de regels zijn voor het inpakken ervan, hebben we hieronder een gids samengesteld met alles wat je moet weten over het meenemen van spuitbussen op reis.

Regels voor het verpakken van spuitbussen in uw ruimbagage

Vergeleken met vroeger is reizen met spuitbussen in je ingecheckte bagage een stuk eenvoudiger dan vroeger en veelluchtvaartmaatschappijenliever dat je grotere spuitbussen in je ruimbagage stopt dan in je handbagage.

Elke spuitbus in uw ingecheckte bagage moet een deksel hebben om te voorkomen dat deze lekt. Als dat niet het geval is, kan de spuitbus mogelijk worden verwijderd tijdens de veiligheidscontroles op de luchthaven. De algemene regels voor toiletartikelen in spuitbussen zijn voor elke persoon hetzelfde, je mag ongeveer 4 blikjes spuitbus per persoon hebben en individuele containers voor de spuitbussen mogen niet meer dan 500 ml per stuk zijn.

U mag niet meer dan 2 liter spuitbussen per persoon in uw ruimbagage meenemen. Luchthavenscanners hebben het recht om indien nodig overtollige aerosolen uit uw bagage te verwijderen. Om het aantal spuitbussen dat u in uw ingecheckte bagage inpakt tot een minimum te beperken, kunt u indien nodig alternatieven gebruiken zoals gels, crèmes of deodorantsticks.

Sommige mensen gaan er misschien van uit dat als je twee ingecheckte tassen op je vluchtvoucher hebt staan, je tot 40 liter spuitbussen per persoon mag meenemen, maar de regel is per luchtvaartmaatschappij, dus je moet je nog steeds aan 20 liter houden.

Probeer nooit ontvlambare spuitbussen in uw ingecheckte bagage te stoppen, aangezien deze tot de beperkte bagagestukken behoren en zullen worden verwijderd. Houd het alleen bij medische spuitbussen en spuitbussen voor toiletspullen.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (2)

Regels voor het verpakken van spuitbussen in uw handbagage

Als u wat spuitbussen in uw handbagage wilt meenemen, bent u beperkter in bagagemaatregelen, in handbagage mag u vloeistoffen in containers tot 100 ml meenemen, en spuitbussen vallen wel onder deze categorie, grotere containers zijn niet toegestaan in je handbagage.

Het is aan jou hoeveel spuitbussen je in je handbagage wilt stoppen, elke persoon krijgt een plastic zak ter grootte van een liter, dus zolang je spuitbussen in deze tas passen en hij verzegelt, dan zal hij dat doen toegestaan ​​binnen de handbagagevrijstellingen in de handbagage.

Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel van 100 ml per vliegtuig, als u bijvoorbeeld inhalatoren van meer dan 100 ml moet meenemen, kan dit worden toegestaan ​​in de handbagage, ook als u zuurstofcilinders moet meenemen, kan dit zijn toegestaan ​​en moedermelk als vloeistof is toegestaan ​​in grotere hoeveelheden.

Aerosolen in uw handbagage die groter zijn, kunnen door de luchtvaartmaatschappij worden verwijderd voordat u op reis gaat en u moet altijd vermijden om ook brandbare aerosolen in uw bagage mee te nemen.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (3)

Kunnen spuitbussen exploderen in ingecheckte bagage?

De soorten vantoiletartikelenspuitbussen die in ingecheckte bagage in een vliegtuig zijn toegestaan, zullen waarschijnlijk niet ontploffen in het rijtuig in de vliegtuigcabine, hoewel het mogelijk is dat de omstandigheden in een vliegtuig waarschijnlijk geen explosie veroorzaken, vandaar dat ze zijn toegestaan.

Meer ontvlambare spuitbussen mogen echter niet in uw ruimbagage worden meegenomen, omdat er een grotere kans is dat ze exploderen.

Als er een aerosol in uw ruimbagage explodeert, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door iets anders dat oververhit raakt in de tas, zoals een batterijhouder.

We hebben hieronder enkele andere redenen opgesomd waarom een ​​aerosol in uw ruimbagage kan exploderen en waarom het onwaarschijnlijk is dat dit in een vliegtuig gebeurt.

Decompressie

Decompressie kan een explosie in een spuitbus veroorzaken als de druk van buiten naar binnen verandert waar de bus substantieel wordt. Dit is hoogst onwaarschijnlijk, zelfs als de druk in de vliegtuigcabine zou dalen, dus dit zou geen reden tot bezorgdheid moeten zijn.

Warmte

Als uw spuitbus heet genoeg moet worden, kan de druk in de bus uiteindelijk toenemen en zal de structuur van de bus het niet aankunnen, wat weer tot een explosie kan leiden, wederom zeer onwaarschijnlijk tijdens het vliegtuig waar het op temperatuur wordt gehouden .

Druk

Tijdens het vliegen heeft een vliegtuig een lagere druk vanaf het vliegveld waar u vandaan bent opgestegen, sommigen zijn bang dat deze drukverandering ervoor kan zorgen dat het spuitbusje knalt, net zoals een zak chips tijdens een vlucht kan uitzetten, maar dit is zeer zeldzaam omdat de drukval meestal niet genoeg is om dit te laten gebeuren.

Schade

Het is waar dat als uw spuitbus beschadigd of doorboord kan raken, deze kan exploderen, maar nogmaals, dit is zeer onwaarschijnlijk dat dit in uw bagage gebeurt.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (4)

Welke bagage-aerosolen zijn toegestaan ​​in ingecheckte bagage?

Ontvlambare spuitbussen zoals verfspuitbussen mogen niet in uw ingecheckte bagage of ruimbagage aanwezig zijn, alleen spuitbussen die worden gebruikt voor huidcontact of medische doeleinden zijn doorgaans toegestaan, om te zien welke soorten spuitbussen u in uw bagage mag meenemen, wij hebben de toegestane en niet-toegestane typen hieronder vermeld.

Toegestane spuitbussen voor bagage

  • Deodorant - Omdat deodorant voor zelfverzorging is, is het toegestaan ​​in zowel ruimbagage als handbagage als het onder de 100ml-regel valt.
  • Droogshampoo - Droogshampoo mag mee in bagage.
  • Haarspray - Haarlak kan in ruim- en handbagage worden vervoerd, gel kan ook als alternatief worden gebruikt.
  • Parfum - Kan in het ruim of onder de 100 ml in een cabine worden vervoerd.
  • Zonnebrandcrème - Prima voor ruimbagage maar crème kan ook als alternatief worden gebruikt.
  • Scheergel - Toegestaan ​​voor bagage en handbagage.
  • Vliegenspray - Prima voor verpakking, maar mag geen gevaarlijk materiaal bevatten.
  • Pepperspray - Een blikje pepperspray van niet meer dan 4 vloeibare ounces kan probleemloos in uw ingecheckte bagage worden verpakt, het is echter niet toegestaan ​​in uw handbagage en zal door de beveiliging worden verwijderd.

Niet-toegestane spuitbussen voor bagage

  • Spuitverf - Spuitverf staat onder hoge druk en is brandbaar, waardoor het een niet-toegestaan ​​item is voor alle bagage.
  • Spray-oliën - Niet toegestaan.
  • Spray zetmeel - Niet toegestaan.
  • Kookspray - Niet toegestaan, maar olie in normale vorm is voor ingecheckte bagage.
  • Lysolspray - Niet toegestaan.
  • WD-40 - Omdat het onder hoge druk staat, is het niet toegestaan ​​in bagage.

Tips voor het verpakken van uw spuitbussen

Nu we alles weten over de spuitbussen die we wel en niet mee kunnen nemen op onze vlucht, is het een heel ander verhaal om ze goed in te pakken. Mocht je spuitbus toch lekken, dan moet je voorbereid zijn, daarom hebben we onze beste tips voor het inpakken op een rij gezet. spuitbus hieronder.

  • Wikkel het in kleding - Neem een ​​T-shirt en wikkel de spuitbus erin, dit voorkomt niet alleen lekkage als het blik explodeert, maar het voorkomt ook dat je hele koffer kapot gaat.
  • Plak het deksel af - Een manier om er zeker van te zijn dat uw spuitbussen niet exploderen tijdens uw vlucht, is door het deksel erop te houden, dit voorkomt dat het halverwege de vlucht losschiet en lekkage veroorzaakt. Sommige blikken hebben ook een vergrendelingsmechanisme dat u moet u ervoor zorgen dat u deze van tevoren inschakelt.
  • Bewaar ze in een tas - U hebt een hersluitbare tas nodig om uw spuitbussen in uw handbagage te verpakken, maar als u kunt passen, raden we u aan dit ook in uw ruimbagage te doen, dit is de meest onfeilbare manier om eventuele spuitbussen te stoppen verpest de rest van de inhoud in je tas en houdt alles netjes.
Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (5)

Wat is er nog meer beperkt in ruimbagage?

Afgezien van ontvlambare spuitbussen, zijn er een paar andere beperkte items waarvan u op de hoogte moet zijn en die u niet in uw bagage moet inpakken, anders kan uw bagage veilig worden bewaard en mogelijk worden geopend.

We hebben ook een aantal items opgesomd die niet uit uw ruimbagage zijn verbannen, maar die u misschien beter in uw handbagage kunt schuiven, zodat u gemoedsrust kunt hebben in het geval van een gevreesde situatie met zoekgeraakte bagage.

  • Ontvlambare artikelen - Ontvlambare vloeistoffen en vaste stoffen, evenals spuitbussen mogen niet in bagage worden verpakt.
  • Traangas - Dit gas in een van de cilinders is niet toegestaan ​​in uw koffer.
  • Instrumenten met magneten - Afhankelijk van het instrument kan dit worden toegestaan, maar zal vaak extra worden gescreend.
  • Niet-veiligheidslucifers - Lucifers zijn niet toegestaan ​​in uw ruim, maar veiligheidsversies zijn in uw handbagage.
  • Gifstoffen - Dit geldt voor onkruidverdelger en arseengif.
  • Explosieven - Een grote nee-nee.
  • Rookbussen - Bussen en rookpatronen zijn niet toegestaan.
  • Lithium-ion reserveonderdelen - Reserveonderdelen voor lithium-ionbatterijen zijn verboden in uw ruim, maar kunnen in plaats daarvan mogelijk in uw handbagage worden vervoerd.

Als u van plan bent iets mee te nemen en u weet niet zeker of dit is toegestaan, kunt u het beste vooraf bij uw luchtvaartmaatschappij controleren of het is toegestaan. Zo voorkomt u dat uw bagage bij de beveiliging wordt opgehouden voor extra controle.

Het is altijd het beste om het artikel indien nodig thuis te laten en het op uw bestemming te kopen als u ergens niet zeker van bent.

Wat we aanbevelen om niet mee te nemen in uw ruimbagage

  • Waardevolle items - Alles wat duur is, zoals sieraden, moet in uw handbagage zitten, dit is een voorzorgsmaatregel voor het geval de bagage zoekraakt.
  • Al je kleding - Zorg dat je altijd een paar reservekleding bij de hand hebtbagagevoor het geval u op uw bestemming aankomt en uw bagage daar niet is.
  • Essentiële documenten - Belangrijke documenten zoals visa en paspoorten moet u altijd bij u hebben, het is mogelijk dat ze kwijtraken en u heeft ze nodig bij aankomst.
  • Medicijnen - Je hebt dit misschien nodig op je bestemming, en als de bagage zoekraakt, wordt het een stressvolle situatie om rond te komen totdat het wordt gevonden, houd een paar weken van je recept bij je voor het geval dat.
  • Laptops - Dure elektronica kan gestolen of beschadigd raken, dus telefoons, tablets en laptops moeten allemaal in uw handbagage worden meegenomenvoor de zekerheid.
  • Alles wat breekbaar is - Ruimbagage kan nogal wat heen en weer geslingerd worden, dus neem alles mee waarvan je denkt dat het kapot kan gaan.
Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (6)

Veelgestelde vragen over spuitbussen in ruimbagage 400

Heeft ruimbagage een maximale grootte?

Het gewicht van ruimbagage verschilt en komt neer op de specifieke luchtvaartmaatschappij die u gebruikt, maar normaal gesproken varieert het tussen 20 kg en 35 kg, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag u twee stuks meenemen van 40 kg of zelfs meer.

Qua afmetingen verschilt dit meestal weer maar gemiddeld mag je ruimbagage in totaal niet groter zijn dan 62 inch.

Hoe kan ik voorkomen dat er een spuitbus explodeert in mijn ruimbagage?

De kans dat je spuitbus explodeert in je koffer is klein, maar je kunt altijd het deksel van je blikje afplakken voor het geval dat sommige blikken ook een vergrendelingssysteem op het deksel hebben om lekkage te voorkomen.

Mag ik meer dan één spuitbus meenemen in mijn handbagage?

Ja, u kunt meer dan één spuitbus meenemen in uw handbagage, maar ze moeten allemaal passen in een plastic zak ter grootte van een kwart die kan worden afgesloten. Ze zouden ook allemaal minder dan 100 ml of 3,4 ons moeten zijn.

Kan ik spuitbussen belastingvrij kopen?

Als je eenmaal door de veiligheidscontrole bent, kun je spuitbussen kopen en deze desgewenst meenemen in je handbagage.

Wat is de totale hoeveelheid spuitbussen die ik in mijn bagage kan meenemen?

In uw ruim mag u niet meer dan 2L spuitbussen per persoon meenemen, dus dit kan worden opgesplitst in 4 verschillende blikken van 500ml.

Deze regel is per persoon, dus het betekent niet dat als je twee stuks ruimbagage hebt, je meer kunt meenemen.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (7)

Wanneer is er een uitzondering voor spuitbussen in handbagage?

Algemene spuitbussen moeten worden beperkt tot 100 ml in uw handbagage, maar voor medische spuitbussen zoals inhalatoren of zuurstofcilinders kunnen ze worden toegestaan, mits u deze aan de beveiliging presenteert en ondersteunende medische documenten heeft.

Welke soorten spuitbussen mogen mee?

Persoonlijke spuitbussen zoals; haarlak, zonnecrème, deodorant, scheergel en parfum mag je allemaal meenemen in je handbagage en ruimbagage.

Is er een grote kans dat mijn spuitbussen exploderen in een vliegtuig?

Nee, de kans dat uw spuitbussen in een vliegtuig ontploffen is klein tot niet. De reden waarom ze als gevaarlijk worden geclassificeerd, is dat ze problemen zoals branden nog erger kunnen maken, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat ze vanzelf zouden ontploffen.

Aerosolen hebben de neiging te ontploffen als gevolg van oververhitting, decompressie, drukveranderingen of als de bus zelf beschadigd is, door vliegtuiggecontroleerde omstandigheden is de kans dat deze oorzaken optreden klein.

Wat wordt geclassificeerd als poeders, gels, spuitbussen en vloeistoffen?

Het poeder kan worden gezien als koffiedik, meel of melkpoeder, spuitbussen zijn alles dat onder druk staat in een blikje, de vloeistof is stromende substanties en gels is alles wat geleiachtig is, zoals honing of tandpasta.

laatste woorden

Tot slot kunt u spuitbussen meenemen in uw ruimbagage, en luchtvaartmaatschappijen geven er de voorkeur aan dat u dit doet, aangezien er een limiet is voor de grootte en hoeveelheid in uw handbagage van 100 ml. Zorg ervoor dat u alleen toegestane spuitbussen zoals deodorant in uw ruimbagage meeneemt en dat u in totaal niet meer dan 2L meeneemt.

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (8)

Als u niet zeker weet welk type spuitbus u gebruikt, kunt u het beste van tevoren contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij om vertragingen bij de beveiliging of problemen te voorkomen.

Gelukkig vliegen!

Inhoudsopgave

Over deze gids

Geschreven doorAlex

Laatst geupdate op21 juni 2022

Leestijd

13 minuten

Gids weergaven

2176 keer bekeken

Auteurs informatie

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (9)

Alex

Gerelateerde gidsen

Kun je breinaalden meenemen in een vliegtuig? Ontdek het hier!

Kun je zand meenemen in een vliegtuig? Ontdek het hier!

Kun je een metaaldetector meenemen in een vliegtuig? Ontdek het hier!

12383Volgende "

Mag je spuitbussen meenemen (en ruimbagage)? Ontdek het hier! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5791

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.